στον-δ-μοσχάτου-ταύρου-και-στην-ααδε-627033
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 13.05.2019 | 18:26

Στον Δ. Μοσχάτου –Ταύρου και στην ΑΑΔΕ ο Γ. Πατούλης (φωτο)

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τοπικά ζητήματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, μετέβη σήμερα στο Δήμο Μοσχάτου –Ταύρου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης Α. Ευθυμίου και με αντιδημάρχους,  από τους οποίους  ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για τα έργα που εκκρεμούν και απαιτείται η συνεργασία του δήμου και της Περιφέρειας Αττικής για να υλοποιηθούν.

Παράλληλα μετέβη σε δομές υγείας και κοινωνικής πρόληψης όπως το ΙΚΑ της πόλης, ενώ είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή Μοσχάτου –Ταύρου 

Ο Δήμαρχος Α. Ευθυμίου ενημέρωσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη για τα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή ενώ στην συνέχεια του υπέβαλε υπόμνημα σχετικά με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που χρειάζεται να υλοποιηθούν στην περιοχή με τη συνεργασία της περιφέρειας Αττικής.

Μοσχάτο

Συγκεκριμένα στην περιοχή του Μοσχάτου απαιτείται ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ειδικά για την περιοχή της οδού Πειραιώς η δημοτική αρχή προτείνει την αξιοποίηση του ανενεργού κτιριακού αποθέματος, ενώ ζητεί τη συμμετοχή του δήμου στον φορέα διαχείρισης αξιοποίησης της παραλίας, όπου τα έργα είναι σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά στην ανάπλαση της παρακηφίσιας περιοχής, στην υλοποίηση, σε συνεργασία με την περιφέρεια, ειδικού προγράμματος σεισμικής θωράκισης Δημοσίων κτιρίων, στην ανέγερση νηπιαγωγείων, στην ανάγκη προστασίας των αδέσποτων ζώων, στην κατασκευή κολυμβητηρίου καθώς και στην τοποθέτηση  ηχοπετασμάτων στη γέφυρα του Μοσχάτου. Τόσο ο δήμαρχός όσο και οι αντιδήμαρχοι οι οποίοι ήταν παρόντες αναφέρθηκαν στην ανάγκη αξιοποίηση ενός πολυώροφου κτιρίου που είναι κληροδότημα στο όποιο μπορεί να αναπτυχθεί ένα Κέντρο Υγείας. Επιπλέον συζητήθηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης δράσεων που θα συμβάλουν στην προσέλευση επισκεπτών στο παραλιακό μέτωπο.

Ταύρος

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη δημοτική ενότητα Ταύρου, όπου προτάθηκε μεταξύ άλλων να  γίνει τροποποίηση του υφιστάμενου σχεδίου για την αξιοποίηση του Ελαιώνα καθώς  το 1/3 της έκτασης βρίσκεται στο δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Για την οδό Πειραιώς, εκτός από την ανάγκη βελτίωσης  των πεζοδρομίων και του οδοφωτισμού,  έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάγκη αξιοποίησης των ανενεργών  κτηρίων και να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την σύνδεση κέντρου με λιμάνι.

Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο  Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων και στην ανάγκη ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ανάπλασης  μέσω της οποία θα εξασφαλιστούν 50 στρέμματα Περιαστικού Πρασίνου.

Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ), η μετατροπή του Δημαρχείου Ταύρου επί της Πειραιώς σε Κέντρο Πολιτισμού,  η αναβάθμιση των προσφυγικών πολυκατοικιών,  η δημιουργία Κέντρο υγείας Ταύρου, η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος,  η  ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών στην Χαμοστέρνας, η Υπογειοποίηση του Προαστιακού, η ανάπλαση της περιοχής Περιβόλια, τα προβλήματα με τους ρομά, η παράνομη διαχείριση μετάλλων σε μάντρες και πρόβλημα με τα κουνούπια (Κηφισός, Ιλισσός, Προφ.Δανιήλ), είναι μερικά από τα θέματα που τέθηκαν από το δήμαρχο στον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής και επισήμανε ότι χρειάζεται να υπάρξει ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για την περιοχή. Παράλληλα χαρακτήρισε αναγκαία τα έργα που αφορούν τους οδικούς άξονες καθώς και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα ζητήματα πρόληψης και αναβάθμισης των δομών υγείας. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανάδειξης του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πλούτου της περιοχή, ενώ τόνισε ότι ψηλά  στο πρόγραμμα του συνδυασμού του Νέα Αρχή για την Αττική είναι και τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι ως περιφερειάρχης Αττικής θα συνεργαστεί στενά με το δήμο Μοσχάτου Ταύρου, όπως και με όλους τους δήμους της Αττικής για να υλοποιηθούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα.

«Η Αττική διψάει για αναπτυξιακά έργα που θα σημάνουν την επανεκκίνηση της δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε για μια νέα δυναμική αρχή. Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από σήμερα στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα νίκης. Ένα μήνυμα νίκης και αξιοπρέπειας το οποίο θα μας επιτρέψει να κάνουμε πράξη την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική».

Επίσκεψη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της, ενώ ενημερώθηκε και για μια σειρά από ζητήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης διαπίστωσε ότι λόγω επικάλυψης αρμοδιοτήτων καθώς και του γεγονότος ότι το κτήριο βρίσκεται στα σύνορα δύο δήμων, η οδική αρτηρία (Οδός Χανδρή ) δε διαθέτει σύστημα υποδοχής όμβριων υδάτων. Επιπλέον λόγω γραφειοκρατίας, οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ δεν κατάφεραν να θέσουν σε λειτουργία κτηριακή υποδομή παιδικού σταθμού.