καταγγελία-συριζα-αστυνομικοί-χτύπη-398167
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.04.2020 | 15:31

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Αστυνομικοί χτύπησαν άσχημα άστεγο στη Νίκαια (φωτο)

Επίθεση αστυνομικών κατά άστεγου καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Όπως τονίζει “στην περιοχή της Νίκαιας εντοπίστηκε σήμερα (6/6) άστεγος συμπολίτης μας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες χτυπήθηκε άσχημα από την αστυνομία, καθώς σε έλεγχο που του έγινε σχετικά με τους λόγους της μετακίνησης του και την μόνιμη κατοικία του, δήλωσε άστεγος και ότι δεν έχει κάπου να μείνει . Το «έγκλημα» του τιμωρήθηκε με χρήση πρωτοφανούς σωματικής βίας σε βάρος του καθώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν πολύ βίαια στο πρόσωπο και το σώμα και τον άφησαν αβοήθητο”, προσθέτει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Πρωτοφανής αστυνομική αυθαιρεσία σε άστεγο στη Νίκαια επειδή «δεν έμεινε σπίτι»

Στην περιοχή της Νίκαιας εντοπίστηκε σήμερα (6/6) άστεγος συμπολίτης μας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες χτυπήθηκε άσχημα από την αστυνομία, καθώς σε έλεγχο που του έγινε σχετικά με τους λόγους της μετακίνησης του και την μόνιμη κατοικία του, δήλωσε άστεγος και ότι δεν έχει κάπου να μείνει .

Το «έγκλημα» του τιμωρήθηκε με χρήση πρωτοφανούς σωματικής βίας σε βάρος του καθώς οι αστυνομικοί τον χτύπησαν πολύ βίαια στο πρόσωπο και το σώμα και τον άφησαν αβοήθητο.

Ο ίδιος βρήκε τη δύναμη και κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ωστόσο λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων η απόδοση δικαιοσύνης για τον άνθρωπο αυτό έχει παγώσει.

Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για αυθαιρεσίες της αστυνομίας η οποία δείχνει ιδιαίτερο ζήλο στην επιβολή προστίμων σε άστεγους.

Παράλληλα, αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βίας, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την αστυνομική αυθαιρεσία και την ύπαρξη φασιστικών συμπεριφορών εντός της αστυνομίας.

Διεκδικούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος από την αστυνομία ώστε να ταυτοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Διεκδικούμε την άμεση μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανωμένων δομών της πολιτείας ώστε όλοι οι άστεγοι και οι ευάλωτοι να βρουν αξιοπρεπή στέγη και περίθαλψη εν μέσω πανδημίας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά είναι στο πλευρό των ανθρώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο ενώ είναι πραγματικά οι πιο ευάλωτοι και εκτεθειμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας,

*Υπάρχει άμεση ανάγκη βοήθειας για την εύρεση προσωρινής στέγασης για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όποιος έχει τη δυνατότητα μπορεί να επικοινωνήσει είτε με εμάς, είτε με την Αλληλεγγύη Νίκαιας.