ο-δ-μοσχάτου-ταύρου-γιορτάζει-30-χρόνια-444760
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 14.02.2019 | 15:31

Ο Δ. Μοσχάτου-Ταύρου γιορτάζει 30 χρόνια καρναβαλιού

To μήνυμα του για την επετειακή πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» αναφορικά με τα 30 χρόνια Καρναβαλιού στο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, δίνει ο δήμαρχος Ανδρέας Γ. Ευθυμίου.

Αναλυτικά:

“Το 2019 αποτελεί μία σημαντική χρονιά για την πόλη μας καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια διοργάνωσης του καρναβαλιού. Σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί αυτή τη γιορτή για την πόλη μας που ξεκίνησε το 1987. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς που κατά καιρούς είσαστε επικεφαλής πληρωμάτων παρέλασης όπως και σε εσάς τους εξωτερικούς συνεργάτες και χορηγούς που στηρίξατε το θεσμό.

Η  επετειακή πανηγυρική εκδήλωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού-Μοσχάτο) στις 7μ.μ.. Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε τα παλιά και να συζητήσουμε την τέταρτη δεκαετία του θεσμού και με τη δική σας συμμετοχή.

Παράλληλα, θα εγκαινιάσουμε μία «αναδρομική» Έκθεση με αποκριάτικες στολές από ομάδες σας που έχουν συμμετάσχει στις παρελάσεις όπως και με οπτικοακουστικό υλικό από τις απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Για τον καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της σημαντικής αυτής επετειακής εκδήλωσης συστήσαμε ειδική Επιτροπή  η οποία απαρτίζεται από τις:

  • Χρυσούλα Κοσμοπούλου, μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου, δασκάλα ελληνικών χορών (1988- 2015) και ενεργό στέλεχος σε όλες τις διοργανώσεις του θεσμού για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις.
  • Ντίνα Κουκούλη, δασκάλα ελληνικών χορών του Πνευματικού Κέντρου
  • Δήμητρα Κούφαλη, καθηγήτρια κοπτικής ραπτικής στο Πνευματικό Κέντρο
  • Νεκταρία Λαϊνάκη, αρχιτέκτων, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου
  • Λένα Μανωλάκη, μέλος ΔΣ Πνευματικού Κέντρου, υπεύθυνη κοπτικής-ραπτικής

Οι παλιοί -και όχι μόνο- καρναβαλιστές που ενδιαφέρονται να μας εμπιστευτούν για 15 ημέρες τις αποκριάτικες στολές που έχουν κρατήσει από τις παρελάσεις προκειμένου να τις εκθέσουμε στο πολιτιστικό, παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κα Φλώρα Γεωργίου στο τηλέφωνο: 2104834614, ή να στείλουν email με τις στολές που διαθέτουν και με ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο [email protected].

Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας. Το Καρναβάλι μας αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί έναν υπερτοπικό θεσμό που εισάγει την πόλη στο φεστιβαλικό χάρτη της χώρας ενώ ταυτόχρονα συνιστά  μια θαυμάσια ευκαιρία των κατοίκων για κέφι, χαρά και αισιοδοξία, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών και της νέας γενιάς. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις έχουν ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο καθώς με τη συνένωση του 2011, ο πρώην Δήμος Ταύρου είχε ήδη διαμορφώσει καρναβαλική συνείδηση με τις σημαντικές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει. Για όλους αυτούς τους λόγους συνεχίζουμε όλοι μαζί και πιο δυνατά.