συναυλίας-ιρανικής-μουσικής-στο-δήμο-107166
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | 18.03.2019 | 11:00

Συναυλίας ιρανικής μουσικής στο δήμο Λιβαδειάς

Με αφορμή τον εορτασμό της «Νορούζ», της ιρανικής Πρωτοχρονιάς στις 21/3, αλλά και της εαρινής ισημερίας μία μέρα νωρίτερα, το διάσημο σχήμα παραδοσιακής μουσικής Hamnavazi Taj μετά την εμφάνιση του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιάσει τη δουλειά του  στη Λιβαδειά την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Στο σχήμα συμμετέχουν οι βραβευμένοι μουσικοί Vahid Taj (τραγούδι, μαέστρος), Hasan Mekaniki (νέι), Hamideh Ghanbari (τουμπερλέκι), Bahman Faryadras (λύρα), Ahman Sharian (ταρ) και Mehdi Siadati (σαντούρι).

Οι έξι δεινοί δεξιοτέχνες του σχήματος Hamnavazi Taj, που φημίζονται ως γνήσιοι εκπρόσωποι της ιρανικής παραδοσιακής μουσικής τόσο ως σολίστ όσο και ως συνθέτες, έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Ευρώπη και την Ασία, έχουν συμμετάσχει σε πολλά δισκογραφικά έργα και έχουν στο ενεργητικό τους συνεργασίες με διακεκριμένους ιρανούς μουσικούς.

Μια βραδιά με άρωμα Ανατολής, γεμάτη μαγικές μελωδίες ερμηνευμένες από την αισθαντική φωνή του Vahid Taj αλλά και από πνευστά, κρουστά και έγχορδα, οι ρίζες των οποίων χάνονται στα βάθη των αιώνων. Μια συναυλία με ενόργανη μουσική αλλά και τραγούδια βασισμένα σε στίχους της ιρανικής ποίησης που συνδυάζουν τον μυστικισμό και τη θρησκευτικότητα με το ερωτικό συναίσθημα.

Τη συναυλία διοργανώνει ο Δήμος Λεβαδέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) σε συνεργασία με τη “Αλλοτροπία” Λαϊκή Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών & Παράδοσης  και το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν .

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Θολωτό της Κρύας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019. Ώρα έναρξης 19.00. Είσοδος ελεύθερη.