υποψήφιοι-3κ-ανησυχούν-ότι-δεν-θα-διορι-380383
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ | 18.02.2019 | 16:57

Υποψήφιοι 3Κ: Ανησυχούν ότι δεν θα διοριστούν -Επιστολή σε Τσίπρα

Ανησυχία ακόμη και για μην διορισμό τους. σύμφωνα με το “εφιαλτικό σενάριο το οποίο έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, εκφράζουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ. Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν «η μη ολοκλήρωση της προκήρυξης 3κ/2018 που αφορά τους αξιοκρατικούς και διαφανείς διορισμούς 8166 πολιτών, στην οποία έχουν συμμετάσχει 128000 υποψήφιοι, ίσως επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησής σας, αφήνοντας χιλιάδες αδιόριστους μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και με την υπόνοια ότι κάποιοι Υπουργοί σας λειτούργησαν υπέρ του πελατειακού κράτους». Και προσθέτουν: «Πλησιάζει η προεκλογική περίοδος και ο Υπουργός Εσωτερικών Κος Αλέξης Χαρίτσης θα συντάξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορείς να προσλάβουν στην προεκλογική περίοδο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσληφθούν οι οριστικά επιτυχόντες ανάλογα με τις διαθέσεις των δημάρχων όπως έγινε με τα προσωρινά αποτελέσματα”.

Παράλληλα επιτίθενται στο ΑΣΕΠ κατηγορώντας το για «εμπαιγμό»: «Είμαστε σίγουροι ότι τα οριστικά αποτελέσματα είναι έτοιμα και για κάποιους λόγους δεν τα ανακοινώνουν», τονίζουν και ζητούν από τον πρωθυπουργό «τη βοήθεια και τη συνδρομή του για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός από τη μεριά του ΑΣΕΠ προς εμάς τους υποψηφίους, ώστε να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα και να εξασφαλιστούν οι προσλήψεις όλων των οριστικά επιτυχόντων άμεσα με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, χωρίς διακρίσεις από τους φορείς».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

ΑΠΟ: Διαδικτυακή ομάδα  3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι

ΠΡΟΣ: Αξιότιμο Πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε πρωθυπουργέ Κε Αλέξη Τσίπρα.

H κυβέρνησή σας, από την αρχή της θητείας της, αποφάσισε να στελεχώσει τις δημοτικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό.

Η νομοθετική ρύθμιση του πρώην Υπουργού διοικητικής ανασυγκρότησης Κου Γεωργίου Κατρούγκαλου το Μάιο του 2015, έδινε τη δυνατότητα στους φορείς να ανανεώνουν τις συμβάσεις των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου με το σκεπτικό ότι οι Δήμοι θα έπρεπε να αντιληφθούν και να καταγράψουν πόσους εργαζόμενους χρειάζονται για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών τους, ώστε να συντάξουν ανοιχτή προκήρυξη για τις θέσεις αυτές.

Δυστυχώς πολλοί δημοτικοί παράγοντες αξιοποιώντας αρνητικά τα οφέλη αυτής της ρύθμισης και δημιουργώντας νέες πελατειακές σχέσεις με αρκετούς συμβασιούχους, τους προέτρεπαν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα σωματεία εργαζομένων, σε αέναες διεκδικήσεις μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η κυβέρνησή σας δε δέχτηκε να προβεί σε κάτι αντισυνταγματικό και προκήρυξε ανοιχτό διαγωνισμό για τις θέσεις αυτές μέσω της προκήρυξης 3κ/2018, όπως είχε στα σχέδιά της.

Η εντολή του τότε Υπουργού Εσωτερικών Κου Πάνου Σκουρλέτη ήταν να προσληφθούν οι προσωρινά επιτυχόντες της εν λόγω προκήρυξης στις αρχές Απριλίου του 2018, εφόσον στο τέλος Μαρτίου έληγαν οι παρατάσεις των συμβασιούχων.

Τα κριτήρια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου είναι διαφορετικά από τα κριτήρια του μόνιμου προσωπικού, για παράδειγμα στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι ΥΕ δεν χρειάζονται τίτλο σπουδών ενώ στο μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ είναι υποχρεωτικό, επίσης οι έχοντες διαζευκτήριο με επιμέλεια μοριοδοτούνται στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά όχι στις μόνιμες θέσεις και πολλά άλλα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουν ελάχιστοι από τους εκλεκτούς των δημάρχων στην προκήρυξη 3κ/2018.

Οι δήμαρχοι θέλοντας να βοηθήσουν τις πελατειακές σχέσεις που είχαν δημιουργήσει στήριζαν και στηρίζουν τις επιλογές τους μέσω ασφαλιστικών μέτρων και αρκετοί από αυτούς αρνήθηκαν τους προσωρινά επιτυχόντες στις θέσεις που πέτυχαν με αποτέλεσμα να μην έχουν προσληφθεί μέχρι σήμερα.

Τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3κ/2018 είχαν προσδιοριστεί να εκδοθούν τέλος Νοεμβρίου του 2018 και μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Κος Ιωάννης Καραβοκύρης δήλωνε στον Υπουργό Εσωτερικών Κο Αλέξη Χαρίτση ότι θα είναι έτοιμα εντός του χρονοδιαγράμματος.

Εμείς μέσω της διαδικτυακής μας ομάδας “3κ/2018 Ενωμένοι Υποψήφιοι” γνωρίζαμε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου του 2018 είχαν δεσμευτεί τα παράβολα όλων των 128000 υποψηφίων και ήμασταν σίγουροι ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν.

Αρχές Δεκεμβρίου κι ενώ δεν είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα, γνωρίζοντας μάλιστα ότι οι φορείς έχουν δικαίωμα έως και 3 μήνες να προσλάβουν τους οριστικά επιτυχόντες και έτσι θα πλησίαζαν οι προεκλογικές περίοδοι, ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2018 με ανώτατα στελέχη του ΑΣΕΠ.

Μας επιβεβαίωσαν ότι πράγματι στα μέσα Νοεμβρίου του 2018 είχαν δεσμευτεί τα παράβολα και αυτό ήταν το προτελευταίο στάδιο.

Έπειτα όπως μας δήλωσαν, από τα μέσα Νοεμβρίου του 2018 μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, είχαν ολοκληρώσει το τελικό στάδιο των 8166 προσωρινά επιτυχόντων και είχαν προχωρήσει αρκετά περισσότερο μέχρι τη συνάντηση μας.

Τους ενημερώσαμε για τους κινδύνους που επιφέρει η μη έγκαιρη ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στην πραγματοποίηση των προσλήψεών μας κι πως αν σημειωνόταν επιπλέον καθυστέρηση αρκετοί Δήμοι θα απέφευγαν τις προσλήψεις μας όπως συνέβη με τους προσωρινούς πίνακες.

Τα στελέχη του ΑΣΕΠ μας καθησύχασαν αναφέροντας ότι θα υπάρξει ο χρόνος για να προσληφθούμε όλοι.

Φεύγοντας είχαμε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου με μέσα Ιανουαρίου του 2019 θα είχαν ανακοινωθεί τα οριστικά αποτελέσματα.

Αναγκαστήκαμε εφόσον ούτε τότε δεν ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα, να κάνουμε διαμαρτυρία έξω από το ΑΣΕΠ στις 15 Ιανουαρίου και στις 23 Ιανουαρίου του 2019 έχοντας την απάντηση ότι βρίσκονται στο ίδιο σημείο ελέγχου με εκείνο που βρίσκονταν στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Είμαστε σίγουροι ότι τα οριστικά αποτελέσματα είναι έτοιμα και για κάποιους λόγους δεν τα ανακοινώνουν.

Πλησιάζει η προεκλογική περίοδος και ο Υπουργός Εσωτερικών Κος Αλέξης Χαρίτσης θα συντάξει νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους φορείς να προσλάβουν στην προεκλογική περίοδο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να προσληφθούν οι οριστικά επιτυχόντες ανάλογα με τις διαθέσεις των δημάρχων όπως έγινε με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Αξιότιμε Κε Πρωθυπουργέ,

ζητάμε από σας τη βοήθεια και τη συνδρομή σας για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός από τη μεριά του ΑΣΕΠ προς εμάς τους υποψηφίους, ώστε να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα και να εξασφαλιστούν οι προσλήψεις όλων των οριστικά επιτυχόντων άμεσα με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, χωρίς διακρίσεις από τους φορείς.

Η μη ολοκλήρωση της προκήρυξης 3κ/2018 που αφορά τους αξιοκρατικούς και διαφανείς διορισμούς 8166 πολιτών, στην οποία έχουν συμμετάσχει 128000 υποψήφιοι, ίσως επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησής σας, αφήνοντας χιλιάδες αδιόριστους μέχρι τις βουλευτικές εκλογές και με την υπόνοια ότι κάποιοι Υπουργοί σας λειτούργησαν υπέρ του πελατειακού κράτους.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής οι εκπρόσωποι της διαδικτυακής ομάδας:

Χριστίνα Καλαμπαλίκη, Κώστας Τραχανατζής, Ελένη Μετοικίδου, Έλλη Φατούρου και εκπρόσωποι απο το προεδρείο της ΠΟΠ ΟΤΑ Θοδωρής Σπυρόπουλος και Δημήτρης Κολοβός.