Ο κουρέας της Σεβίλλης, El barbero de Sevilla

pixabay / josealbafotos
«μάζεψε τον κουρεα της Σεβίλλης για τις ψευτιές που γράφει [...] Εάν δεν μπορεί να αντιληφθεί και τα τόσο απλά αυτοδιοικητικά  θέματα , ας καθίσει στο κουρείο του» - «Βρέ κουρέα της Σεβιλλης [...] Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει [...] δεν μαζεύουν τις ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΟΥ» [...] «ο δήμαρχος Μυλωνάκης και η αντιδήμαρχος Σιούλα , οι οποιοι εκτίθονται βεβαίως , κα νουν την <<πάπια>>»

Του Στρατή Μαζίδη

Εκεί που λες άντε να ηρεμήσουν λίγο τα πράγματα, πάντα έρχεται κάτι να ταράξει τα νερά. Αφορμή έδωσε αυτή τη φορά μια ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης κ. Τάρλα για κάποιες ασφαλτοστρώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αγία Παρασκευή, στην οποία επαινεί τη Δημοτική Αρχή.

Καθώς όμως πρόκειται για μια απλή μικρή εργολαβία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αυτό προκάλεσε σε πρώτο χρόνο σχόλιο του [ποιου άλλου;] κ. Σταθόπουλου και σε δεύτερο, πιο έντονο του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά, όπως φαίνεται στα αρχικά σχόλια του κειμένου τόσο στην ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου όσο και σε δική του ξεχωριστή ανάρτηση.

Βέβαια θα ρωτήσει κάποιος πιο αποστασιοποιημένος από τα δημοτικά πράγματα: αφού πρόκειται για μια εργολαβία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, γιατί δεν υλοποιήθηκε επί των ημερών της; Άλλωστε και τα φώτα στην Αιγαίου Πελάγους είχαν τοποθετηθεί προ διετίας αλλά ήταν η σημερινή Δημοτική Αρχή εκείνη που επιτέλους τα άναψε.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπό άλλες συνθήκες θα όφειλε τώρα να καμαρώνει για τις εργασίες που θα έπρεπε να βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο στο κολυμβητήριο και όχι για μια εργολαβία συντήρησης. Ας μην ξεχνάμε ότι στις 6/10/23 ειπώθηκε από μικροφώνου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ο δε κ. Σταθόπουλος που σπεύδει να σχολιάσει τα πάντα εμφανιζόμενος σε σχόλιο στην επίμαχη ανάρτηση ως υπερασπιστής της αλήθειας, ας πει στους δημότες και γιατί δε μας απάλλαξε από την "σπάταλη" μελέτη του Δημαρχείου [έτσι την είχε χαρακτηρίσει αντιδήμαρχός του] ενώ μπορούσε και για ποιο λόγο μετά την έστειλε στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τον εκβραχισμό καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πως όταν χτίζεις, πρώτα σκάβεις. Ή ας μας πει για τα συγκεκριμένα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου του ΣτΕ για το 2017 ανάμεσα στα οποία αναφέρονται διαχρονικές παθογένειες του δήμου, που ούτε εκείνος ως τότε είχε διορθώσει.

Όπως και να έχει, αυτό το πολιτικό κλίμα θέλουμε; Ελεγχόμενη ή όχι η ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου, δεν προσέβαλε κανέναν, ούτε υποχρέωσε να τη διαβάσουμε όλοι, ούτε μας ζήτησε να τον χειροκροτήσουμε.

ΥΓ1: Έχετε δει πόσο όμορφη πόλη είναι η Σεβίλλη;

ΥΓ2: Η δουλειά είναι κάτι ιερό, ειδικά όταν φέρνει τα προς το ζην σε μια οικογένεια κι ενώ ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή.

Νεότερη Παλαιότερη