ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Η άρση βαρών επιστρέφει στα Γιάννενα

Τριακόσιοι αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών της άρσης βαρών θα γεμίσουν το κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, όπου διοργανώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, στις 19-21 Απριλίου, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών.

Οι φίλαθλοι της πρωτεύουσας της Ηπείρου αλλά και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο θέαμα μέσα από έντονο συναγωνισμό των καλυτέρων ελλήνων πρωταθλητών, αλλά και τη νέα γενιά αθλητών στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων.

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος στα Γιάννενα σηματοδοτεί την αναγνώριση της ιστορίας της πόλης στο άθλημα της άρσης βαρών και δίνει την ευκαιρία για μια νέα ανοδική πορεία, ενώ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα άρσης βαρών ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Πύρρο Δήμα, παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του δημάρχου της πόλης Θωμά Μπέγκα, του γενικού γραμματέα της ΕΟΑΒ Φώτη Καϊμενάκη, του προέδρου του Α.Ο. Σπάρτακος Τάσου Λάγκα, καθώς και εκπροσώπων χορηγών εταιριών της ελληνικής ομοσπονδίας.

«Τα Γιάννενα έχουν εξελιχθεί σε πρωτεύουσα του αθλήματος της άρσης βαρών και αποτελούν ξεκάθαρο δείγμα της σπουδαίας δουλειάς, την οποία επιτυγχάνουν σωματεία και προπονητές στην ελληνική περιφέρεια, που, με τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, διευκολύνεται η βελτίωση και η εξέλιξη των αθλητών μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Π. Δήμας, ευχαριστώντας τους φορείς της περιοχής για τη διοργάνωση.

«Για μας αποτελεί τιμή η παρουσία ενός συμπατριώτη μας, του Πύρρου Δήμα, και προκαλεί μεγάλη πρόκληση και ικανοποίηση η φιλοξενία των πανελληνίων πρωταθλημάτων άρσης βαρών», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

«Είναι μεγάλη χαρά που έχουμε σήμερα μαζί μας έναν τεράστιο αθλητή, χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Πύρρο Δήμα, που πασχίζει και στην περιοχή μας με τη τεράστια παράδοση στο άθλημα για την ανάπτυξη του αθλήματος και την ανάδειξη νέων σπουδαίων πρωταθλητών», ανέφερε ο κ. Μπέγκας, σημειώνοντας την προσπάθεια για την προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων και την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, με τη συμμετοχή και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων. Στις 19 Απριλίου διεξάγονται οι κατηγορίες γυναικών –νεανίδων –κορασίδων και στο τριήμερο 19-20-21 Απριλίου οι κατηγορίες ανδρών –εφήβων –παίδων.

Σχετικά άρθρα

Με διπλή εκπροσώπηση ο Α.Ο. Σπάρτακος στη Μολδαβία

16 μετάλλια για τους «μικρούς» του Α.Ο Σπάρτακος Ιωαννίνων

Η δικαίωση άργησε τρία χρόνια για τον Γ. Μαρκούλα