ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στην Α1 ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC!

Στην Α1 εθνική κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ θα αγωνίζεται στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020 η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα WBC, όπως κάνει γνωστό η διοίκηση της ομάδας.

Η ομάδα των Ιωαννίνων βρίσκεται ανάμεσα στις 12 της λίστας, που δημοσίευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει η προκήρυξη, στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Δάφνη Αγίου Δημητρίου, Νίκη Λευκάδας, Εσπερίδες, Ελευθερία Μοσχάτου, Καλύβια, Πανιώνιος, Σπόρτινγκ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Κρόνος Αγίου Δημητρίου.
Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθλητικός και επίσημα δε θα είναι στην Α1, καθώς, όπως αναμενόταν, δήλωσε αδυναμία συμμετοχής, ενώ ακόμα άγνωστο μένει το τι θα γίνει με την περίπτωση του Πανιωνίου και των Καλυβίων, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα σωματεία που έχουν δικαίωμα, όμως είναι αβέβαιο το αν θα δηλώσουν συμμετοχή.
«Είναι μια εξέλιξη που ήρθε μεν μετά τις εξελίξεις και τις αποχωρήσεις, αλλά ήρθε εντελώς δικαιωματικά, επιστεγάζοντας μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε και είναι σε πλήρη εξέλιξη, στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC. Η αγωνιστική μας πορεία στο πρωτάθλημα που τελείωσε πριν από λίγο καιρό, δείχνει περίτρανα ότι η ομάδα είναι άξια να παίξει στα “σαλόνια” του γυναικείου μπάσκετ και ο σχεδιασμός μας, έτσι και αλλιώς οδηγούσε εκεί. Τώρα, πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα, με μεγαλύτερη μέθοδο και σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ποτέ όμως δεν είπαμε όχι στις μεγάλες προκλήσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στα Λιθαρίτσια.

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Ξενοδόχων συγχαίρει τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής