Αθλητικά

Τα βρήκαν με ΕΡΤ, στη Λιβαδειά πάει ο ΠΑΣ

Στο «φως» η συμφωνία των ομάδων με 50% έκπτωση. Φιλικό σήμερα του «Άγιαξ» στο ΠΕΑΚΙ με την ΑΕ Καραϊσκάκης

Η χθεσινή απόφαση της Σούπερ Λίγκας 2 για την επανέναρξη του πρωταθλήματος την άλλη Κυριακή 27 Οκτωβρίου, έκανε τους Γιαννιώτες να ανασκουμπώσουν τα μανίκια τους, γιατί έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά, αφού το πρωτάθλημα θα εκκινήσει εκ νέου από την 2η αγωνιστική.

Η διοργανώτρια αρχή χαρακτήρισε ως αποχή των ομάδων από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και όχι ως διακοπή του πρωταθλήματος, οπότε με την σκέψη αυτή παρακάμπτεται η διάταξη του ΚΑΠ, που επιβάλει σε περίπτωση διακοπής η επανέναρξη να γίνει στην αγωνιστική που είχε προγραμματιστεί από το ξεκίνημα και όχι από τη διακοπή.

Έτσι, η τοπική ομάδα θα ανεβάσει στροφές για να είναι έτοιμη στη Λιβαδειά, ενώ σήμερα στις 4 το απόγευμα θα γίνει φιλικό παιχνίδι στο ΠΕΑΚΙ με την Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Είναι λογικό ότι ο Γιαννίκης θα δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που έχει στα πλάνα για να ξεκινήσουν με τη βασική ενδεκάδα. Δε θα αγωνιστούν οι τραυματίες Σεργκελασβίλι, Ελευθεριάδης, Ράντοβατς, Κριζμάν. Ο τελευταίος παρουσίασε χθες πρόβλημα και έμεινε εκτός προγράμματος. Από τις ιατρικές εξετάσεις θα φανεί αν θα τον υπολογίζει για τη Λιβαδειά. Στην Πάτρα ο κροάτης επιθετικός ήταν βασικός, το ίδιο θα είναι και στη Λιβαδειά. Αν όμως δεν προπονηθεί τις επόμενες ημέρες, ο Γιαννίκης μάλλον θα προτιμήσει το δίδυμο Λεό, Παμλίδη, αφού και οι δύο παίκτες είναι σε καλή κατάσταση, όπως φάνηκε στα τελευταία φιλικά με ΑΟΚ Κέρκυρα και Παναχαϊκή. Στο σημερινό φιλικό θα είναι ελεύθερη η είσοδος των φιλάθλων, ενώ οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και το καλοκαίρι (παραμονές Δεκαπενταύγουστου) στο στάδιο «Ζωσιμάδες», σε ένα ματς στο οποίο κέρδισαν οι Γιαννιώτες με σκορ 2-1. Ωστόσο, στο παιχνίδι αυτό στάθηκε πολύ άτυχος ο Χρήστος Ελευθεριάδης, που έπαθε κάταγμα περόνης και μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι εκτός δράσης.

Τα βρήκαν τελικά με την ΕΡΤ

Σύμφωνα με το έγκυρο ρεπορτάζ του a-sports.gr, αποφασίστηκε ομόφωνα η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Αυτή η εξέλιξη ως προς την επανέναρξη προέκυψε, καθώς έγινε αποδεκτή τελικά η πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά! Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι οι Σούπερ Λίγκα 2 ζητά από τη Δημόσια Τηλεόραση να δώσει τα 6.075.000 ευρώ και η διαίρεση των χρημάτων να γίνει δια 11 και όχι για 12, από τη στιγμή που ο Απόλλων Σμύρνης θα μείνει εκτός, καθώς θα κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΡΤ, γιατί έχει στα χέρια του υπογεγραμμένο διετές συμβόλαιο από πέρσι. Δηλαδή η SL2 ζητά να μην αφαιρεθεί αναλογικά το ποσό, επειδή στη συμφωνία συμμετέχουν 11 και όχι 12 ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, εσωτερικά στη Σούπερ Λίγκα 2, οι ΠΑΕ συμφώνησαν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Λεβαδειακός να πάρουν κάτι περισσότερο από τους υπόλοιπους και οι άλλοι εννέα να μοιραστούν ισόποσα ότι του αναλογεί. Η ΕΡΤ θα πληρώσει και το κόστος της παραγωγής, την οποία αναλαμβάνει η εταιρεία ΙΝΑ ΤV (κέρδισε στον μειοδοτικό διαγωνισμό). Όσο για τον Απόλλωνα Σμύρνης, που επιμένει ότι έχει από πέρσι διετές συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, κάτι τέτοιο δεν είναι δεκτό από την ΕΡΤ, που ξεκαθάρισε από πολύ καιρό ότι δεν έχει καμία νομική δέσμευση με τις ομάδες της ΣΛ2 αλλά και με τη διοργανώτρια αρχή. Γι’ αυτό και οι συνομιλίες ξεκίνησαν από μηδενική βάση, για να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο ΠΑΣ θα πάρει -όπως φαίνεται- τα μισά από όσα είχαν συμφωνήσει πέρσι, δηλαδή περίπου 700.000 ευρώ. Η προσφορά της ΕΡΤ ανέρχεται συνολικά στα 6.075.000 ευρώ (περάν του ΦΠΑ που θα το καλύψει εκείνη) για τη μετάδοση και την εμπορική εκμετάλλευση των αγώνων των 12 ομάδων. Από το ποσό των 6.075.000 ευρώ θα παρακρατηθεί το 19% (ΕΠΟ 5%, SL2 4%, Aστυνομία 10%), Κοινώς 1.154.250 ευρώ, οπότε το «καθαρό» ποσό πέφτει (όταν γίνει η αφαίρεση) στα 4.920.750 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος