Αθλητικά

Πρόκριση στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού

Με φόρα ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα χτυπήσει στο ΟΑΚΑ τους «πράσινους» στο απογευματινό παιχνίδι Κυπέλλου.

Πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό στάδιο Καλογρέζας θα επιδιώξει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο ματς που θα γίνει στις 5.15 το απόγευμα, με τηλεοπτική κάλυψη από το κανάλι OTEsport 2.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι από προχθές στην Αθήνα με 22 ποδοσφαιριστές στην αποστολή. Έχοντας το αβαντάζ της νίκης με σκορ 1-0 που σημείωσε στο ματς που έγινε πριν από μία εβδομάδα στα Γιάννινα, θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου. Δύσκολη ασφαλώς η αποστολή απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά ο ΠΑΣ, που είναι σε μεγάλη φόρμα το τελευταίο διάστημα, έχει το μέταλλο και το βάρος της φανέλας να κάνει και τέτοιου είδους επιτυχίες. Άλλωστε δεν πέρασαν και πολλά χρόνια από το 2007, όταν απέκλεισε στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό! Και τότε ήταν Γενάρης μήνας, όπου ο ΠΑΣ έπαιζε στη Β’ Εθνική. Έφτασε τότε για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ρεκόρ που κατείχε από το 1963 στην Ήπειρο και στη Δυτική Ελλάδα ο «Αβέρωφ» Ιωαννίνων. Μία από τις ομάδες που συγχωνεύτηκαν το 1966 και δημιουργήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Υπάρχει από την πλευρά των κυανόλευκων σεβασμός στον Παναθηναϊκό και επίγνωση της δύσκολης αποστολής που θα έχουν στο ΟΑΚΑ, αλλά θα τον αντιμετωπίσουν στα ίσα, χωρίς κανέναν απολύτως φόβο. Στη στρατηγική του σημερινού αγώνα είναι βασικά να μη δεχτεί γκολ από τον Παναθηναϊκό, να δείξει την αμυντική ισχύ που τον κάνει να ξεχωρίζει, καθώς έχει να δεχτεί γκολ από τις 4 Νοεμβρίου. Παράλληλα, θα επιδιώξει να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό με ένα δικό του γκολ, που αν έρθει, θα ρίξει στα σχοινιά τους «πράσινους». Οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός θα πιέσει από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ για να φέρει το ματς στα ίσα, αφού έχασε με 1-0 στους «Ζωσιμάδες». Όμως, ο πανέξυπνος κόουτς Γιαννίκης και οι παίκτες του ξέρουν καλά τι θα κάνουν και πώς θα αμυνθούν. Ο ΠΑΣ έχει άμυνα από «μπετόν αρμέ» και αυτή θα προτάξει απέναντι στους παίκτες του Παναθηναϊκού. Αν καταφέρει και σκοράρει, τότε είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί τρία γκολ από τους «τριφυλλοφόρους».

Πριν από μία εβδομάδα στα Γιάννινα, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 με γκολ του Παμλίδη και ήταν κυρίαρχος του παιχνιδιού, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες να ανεβάσει το σκορ σε 2-0 ή 3-0. Στο ματς αυτό, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» απέδειξε ότι δίκαια οδηγεί την κούρσα για την επιστροφή στην Α’ Εθνική, παραμένοντας αήττητος στη Σούπερ Λιγκ 2 και με ένα καταπληκτικό σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων. Τα διαπιστευτήρια θέλει να δώσει και σήμερα στην Αθήνα, σε ένα ματς πρόκληση απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού με πρόκριση θα γραφτεί μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του γιαννιώτικου συλλόγου.

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο Κορωπί, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ. Ο Γιαννίκης ανέλυσε στους παίκτες το πλάνο που θα ακολουθήσουν σήμερα στην Καλογρέζα και πώς θα εξουδετερώσουν τα ατού του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς ο Γιαννίκης θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, γιατί σήμερα είναι ημέρα Κυπέλλου και όλες οι άλλες υποχρεώσεις μπαίνουν στην άκρη. Υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, αφού το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό θα γίνει Δευτέρα στα Γιάννινα. Έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Χουτεσιώτη, στα άκρα της άμυνας με Αποστολόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), στόπερ τους Παντελάκη, Σκόνδρα, αμυντικά χαφ τους Σιόντη, Κάστρο, στο κέντρο Ξύδα, Νάουμετς και στην επίθεση Παμλίδη, Κριζμάν. Στη διάθεση του Γιαννίκη είναι και οι Νικολιάς, Λεό, Λιάσος, Λώλης, Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Πίτου Γκαρσία, Καρτάλης, Γώγος, Οικονομόπουλος, Πήλιος. Η 18άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν από το παιχνίδι.

Χωρίς Νούνες ο Παναθηναϊκός

Ο Ζοάο Νούνες υπέστη διάταση στον προσαγωγό προς το τέλος της χθεσινής προπόνησης και έτσι δε θα είναι στην διάθεση του Δώνη για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ. Στη διάθεση του Δώνη είναι οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Κολοβός, Δώνης, Μακέντα, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Καμπετσής και Αλεξανδρόπουλος.

Διαιτητής o Παπαδόπουλος

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη (Μακεδονίας), Βασίλειο Καλύβα (Βοιωτίας). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Γκάμαρης (Αθηνών) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι διεθνής διαιτητής και ασφαλώς στους πίνακες Α’ Εθνικής. Πέρσι είχε διευθύνει τα παιχνίδια ΠΑΣ – Ολυμπιακός 1-2, ΠΑΣ – Αστέρας Τρίπολης 0-0. Στο ματς με τον Αστέρα ακύρωσε κανονικό γκολ του Κριζμάν, αλλά τον πήρε στο λαιμό του ο επόπτης Φαντόπουλος που υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. Δυστυχώς δεν υπήρχε πέρσι το VAR για να ελεγχθεί η φάση, που «έκαψε» τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς στα Γιάννινα

Θυμίζουμε ότι το πρώτο ματς έγινε την περασμένη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια 1-0, χάνοντας και άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Το γκολ σημείωσε στο 28’ ο Παμλίδης. Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον άριστο διαιτητή Φωτιάδη του συνδέσμου Καστοριάς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Ξύδας, Κρίζμαν (68’ Λεό), Παμλίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Αποστολάκης (29’ λ.τρ. Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Δώνης, Μπεκ (46’ Περαία), Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Ζαχίντ, Καμπετσής.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Αντί να διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία ο ΠΑΣ, διαμαρτυρήθηκε ο ΝΠΣ Βόλος!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος