Αθλητικά

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

Παρά την κακή παράδοση (εφτά ήττες σε εφτά παιχνίδια), ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πάει στο Ηράκλειο για να κερδίσει τον Εργοτέλη.

Στον ρυθμό του αυριανού δύσκολου αγώνα με τον Εργοτέλη κινούνται όλα στον ΠΑΣ Γιάννινα και στόχος είναι αποκλειστικά η νίκη για να διατηρηθεί η διαφορά των έξι βαθμών από τη 2η θέση. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και θα καλυφθεί από την ΕΡΤ 3.

Μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό στα Γιάννινα, άναψε… απαγορευτικό για δεύτερη απώλεια και έτσι οι κυανόλευκοι θα προσπαθήσουν με όλες τις δυνάμεις να πετύχουν τον στόχο τους. Η αποστολή τους, όπως έλεγαν και οι ίδιοι όλη την εβδομάδα, είναι δύσκολη, απέναντι σε μια ομάδα που είναι ποιοτική, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι (σημείωσε 22 γκολ όσα και ο ΠΑΣ) και το τελευταίο διάστημα διανύει περίοδο φόρμας.

Χθες έγινε η τελευταία προπόνηση και ο Γιαννίκης έδωσε τις τελευταίες οδηγίες στο δίτερμα, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα. Ζήτησε από τους παίκτες να ανακτήσουν δυνάμεις, να ξεχάσουν την ήττα της περασμένης αγωνιστικής και να παίξουν με πίστη και αυτοπεποίθηση, όπως έκαναν και σε προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Μετά τον Κάστρο, και ο Σιόντης δε θα ακολουθήσει την αποστολή. Δοκίμασε και χθες να μπει σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά, ενώ μυϊκά είναι εντάξει, έχει πόνο στο ισχιακό νεύρο με συνέπεια να μείνει στα Γιάννινα. Πλην αυτών, στο ιατρικό δελτίο είναι και οι απόντες από το καλοκαίρι Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Ουσιαστικά παραμένουν τα ίδια δεδομένα που υπήρχαν και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, με μοναδική διαφοροποίηση τον Πίτου Γκαρσία, που είναι σε διαδικασία λύσης του συμβολαίου. Με τη διαφορά ότι ο Γιαννίκης μπορεί να κάνει κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα, σε μικρή κλίμακα. Θα ξεκινήσει από την αρχή ο Παμλίδης και θα μείνει στον πάγκο ο Κριζμάν, που δεν είναι σε καλή κατάσταση αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, ενώ μπορεί να ξεκινήσουν από την αρχή οι Λώλης και Νικολιάς. Πάντως ,στο χθεσινό δίτερμα ο Γιαννίκης χρησιμοποίησε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Σκόνδρα, Παντελάκη, Μπουκουβάλα, στο κέντρο τους Λιάσο, Καρτάλη, Ξύδα, Λώλη και στην επίθεση Παμλίδη και Λεό. Πιθανότητες να ξεκινήσει από την αρχή αντί του Ξύδα έχει και ο Νικολιάς. Στην διάθεση του Γιαννίκη θα είναι και οι Γιαννίκογλου, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Νάουμετς και Γώγος. Η αποστολή του ΠΑΣ θα αναχωρήσει το πρωί οδικώς για την Θεσσαλονίκη και από εκεί θα μεταβεί στο Ηράκλειο αεροπορικώς.

Διαιτητής ο Αγγελάκης

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Άγγελος Αγγελάκης του συνδέσμου Θεσσαλονίκης με βοηθούς τους Ηλία Παπαδόπουλο και Νίκο Τοροσίδη (Μακεδονίας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μαρόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Πέτρος Κόνιαρης (Ανατολικής Αττικής). Ο Αγγελάκης είχε διευθύνει και τον αγώνα Λεβαδειακός – ΠΑΣ 1-2.

Τα παρατράγουδα του πρώτου αγώνα

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα παίξει στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη μετά από 5,5 χρόνια. Η τελευταία αναμέτρηση ήταν για το πρωτάθλημα Α’ Εθνικής στις 21/12/2014 και έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Για τους Ηπειρώτες είναι δυσμενέστατη η παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Εργοτέλη, αφού σε επτά παιχνίδια στο Ηράκλειο, από το 1967 μέχρι το 2014, σημειώθηκαν επτά νίκες των Κρητικών. Αν αύριο ο ΠΑΣ πάρει θετικό αποτέλεσμα, θα καταγραφεί ως πρώτο στην ιστορία.

Η πρώτη στην ιστορία αναμέτρηση έγινε στις 9 Απριλίου 1967, σε μια εποχή που δεν επιτρέπονταν να γίνουν αλλαγές. Έτσι, ο ΠΑΣ από το 42’ έπαιζε με δέκα παίκτες γιατί τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας Μανέγας και πήρε τη θέση του ο μεσοεπιθετικός Τσίλης, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα έπαιξε με εννέα παίκτες, γιατί τραυματίστηκε ο σέντερ φορ Τσιούρης, κάθισε στον πάγκο πάνω από 30 λεπτά μέχρι να συνέλθει από ένα χτύπημα και να περάσει ο πόνος και στη συνέχεια επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη νίκη για τον Εργοτέλη με 1-0 προήλθε από γκολ στο 52’ του Καρνή. Διαιτητής ήταν ο Θεοδώρου. Η σύνθεση του ΠΑΣ: Μανέγας, Τσίλης, Αναστασίου, Παπλιάκος, Παπακοσμάς, Μαυριδόπουλος, Τζαμάκος, Τσιούρης, Τσόμπας, Οικονομίδης, Τσουρλίδας. Στο ματς του α’ γύρου εκείνης της σεζόν 1966-67, κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 3-1 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Με την ίδια ενδεκάδα Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει τρεις νίκες και μία ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Παγκρήτιο. Την περασμένη αγωνιστική κέρδισε εκτός έδρας 4-2 τον Πλατανιά στο γήπεδο Περιβολίων. Συνεπώς, ο Γιάννης Ταουσιάνης (βοηθός του Γιάννη Πετράκη κατά τη θητεία τους στον ΠΑΣ) δε θα αλλάξει την πετυχημένη συνταγή. Πολύ πιθανόν αύριο ο Εργοτέλης να παραταχθεί κατά του ΠΑΣ με τους: Καλογεράκη, Οικονόμου, Μπάτζιο, Αρτούρ, Προβυδάκη, Ροβύθη, Μπρους, Μπουτσάκη, Τσέλιο, Μπαράτα, Έφορντ.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος