Αθλητικά

Με νέα πρόσωπα και με σοβαρότητα ο ΠΑΣ

Αύριο και ώρα 15.00 στο γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Με προπόνηση που θα γίνει το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ, θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής.

Το απόγευμα η αποστολή θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη όπου θα διανυκτερεύσει. Μετά από καιρό, το ματς που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, δε θα είναι τηλεοπτικό και για τον λόγο αυτό οι αρχιπιστοί φίλοι της τοπικής ομάδας θα την ακολουθήσουν και στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας. Μάλιστα, υπάρχει συνεννόηση με τη διοίκηση του Απόλλωνα να υπάρχει χώρος στο γήπεδο για τους Γιαννιώτες.
Χθες το μεσημέρι ο Αργύρης Γιαννίκης ασχολήθηκε για πολύ ώρα με την τακτική που θα ακολουθήσει αύριο ο ΠΑΣ, με στόχο να πάρει τη νίκη και να ασχοληθεί στη συνέχεια απερίσπαστος με το ντέρμπι της άλλης Κυριακής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα. Στη χθεσινή προπόνηση, και στο δίτερμα ο Γιαννίκης έδειξε ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές, για να «ξεμπουκώσει» λίγο την ομάδα, που έδειξε σημεία κόπωσης τον τελευταίο καιρό, και να ξεκουράσει παίκτες που έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, ώστε να τους έχει πανέτοιμους στο ντέρμπι με την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Βασικά τα κενά των δύο τιμωρημένων με κίτρινες κάρτες Λιάσου και Αποστολόπουλου θα καλύψουν οι Κάστρο και Οικονομόπουλος αντίστοιχα, όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ. Εκτός βασικής ενδεκάδας θα μείνει και ο Παντελάκης, που δεν έλειψε λεπτό από την αρχή του πρωταθλήματος και τελευταία είχε ελαφρές ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Έτσι, δίπλα στον έμπειρο Σκόνδρα στο κέντρο της άμυνας θα παίξει ο νεαρός διεθνής με την ομάδα νέων Γώγος. Και επίσης είναι πολύ πιθανόν να πάρει για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής ο έμπειρος γκολκίπερ Περιστερίδης, για να ξεκουραστεί αλλά και να προφυλαχτεί από κίτρινες κάρτες ο Χουτεσιώτης. Στον πάγκο θα μείνει και ο Λεό, που τραυματίστηκε στο ματς με τον Κισσαμικό και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Όλες αυτές οι αλλαγές ασφαλώς δε διαταράσσουν τις ισορροπίες της ομάδας, αφού ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος κατά ποσοστό 70% σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Απλά, μετά τα άτυχα αποτελέσματα με Λεβαδειακό και Κισσαμικό, η ομάδα ήθελε φρεσκάρισμα για να αναπνεύσει καλύτερα στη συνέχεια. Ο Γιαννίκης ζήτησε από τους παίκτες αυστηρή προσήλωση και σοβαρότητα στο αυριανό παιχνίδι, έχοντας υπόψη του ότι ο Απόλλων ανεξάρτητα από την χαμηλή βαθμολογική θέση του, παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Αν ισχύσουν τα όσα φάνηκαν στο χθεσινό δίτερμα και δεν μπλοφάρει ο Γιαννίκης, ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη ή τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα Οικονομόπουλο, Μπουκουβάλα, Γώγο, Σκόνδρα, στο κέντρο τους Κάστρο, Νικολιά, Σιόντη, Ξύδα και στην επίθεση Παμλίδη και Κριζμάν. Τιμωρημένοι είναι οι Λιάσος, Αποστολόπουλος και τραυματίες Σεργκελασβίλι, Γροσδάνης.

Μόνο 2 βαθμούς ο Απόλλων

Ο Απόλλων Πόντου, που είναι συνέχεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στις 15 αγωνιστικές που διήνυσε το πρωτάθλημα έχει 14 ήττες και μια νίκη με σκορ 1-0 επί της Κέρκυρας. Οι δύο ήττες είναι στα χαρτιά, αφού δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στα εκτός έδρας παιχνίδια με Κισσαμικό Χανίων και Δόξα Δράμας. Πολλοί παίκτες, που είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι, αποχώρησαν από την ομάδα των Ποντίων και παίζει με παίκτες από την Κ19 και με άλλους που αποκτήθηκαν από ερασιτεχνικές ομάδες. Προπονητής παραμένει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που στο παρελθόν εργάστηκε σε Βέροια, Άρη, Μακεδονικό, Εθνικό Αστέρα, Κοζάνη, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Δόξα Δράμας, Διαγόρα Ρόδου και άλλες ομάδες. Είναι η 4η αγωνιστική σεζόν που είναι στον πάγκο, αφού μεγαλομέτοχος είναι ο αδελφός του και ο κόουτς τρέχει και τις διοικητικές εξελίξεις. Έδρα του είναι το γήπεδο Καλαμαριάς, αλλά λόγω οφειλών τους έγινε έξωση και αναγκαστικά το ματς θα γίνει στη Νέα Τρίγλια.

Διαιτητής ο Μελτζανίδης

Τον αυριανό αγώνα στο γήπεδο Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής θα διευθύνει ο Γιώργος Μελτζανίδης του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Γιάντσης, Αθανάσιος Παπαδάκης (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας) και παρατηρητής ο Ιωάννης Κρίκκης (Τρικάλων). Ο Μελτζανίδης εντάχθηκε φέτος στους πίνακες Β’ Εθνικής. Είναι το 3ο παιχνίδι που θα διευθύνει, αφού είχαν προηγηθεί Καβάλα – Τρίγλια 4-1, Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου 4-1.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος