Αθλητικά

Όταν σοβαρεύτηκε, ο ΠΑΣ έβαλε έξι γκολ!

Ενώ έχανε 1-0 στο α’ ημίχρονο από τον Απόλλωνα Πόντου, στη συνέχεια πάτησε γκάζι και έκανε το σκορ 1-6

Τεστ…. νεύρων στους πολυπληθείς φίλους του έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς), που έγινε στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής. Στο α’ μέρος έκανε κακή εμφάνιση και έδωσε τη δυνατότητα στον ουραγό Απόλλωνα να προηγηθεί 1-0 (το γκολ στο 27’ ο Τουρσίδης) και με αυτό το αποτέλεσμα να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια. Οι περισσότεροι φίλαθλοι, που μάθαιναν από το διαδίκτυο και το ραδιόφωνο τις εξελίξεις, έμειναν άγαλμα, με έντονες ανησυχίες μην κάτσει καμία στραβή εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Όμως στο β’ ημίχρονο, που ο ΠΑΣ έγινε σοβαρός και αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο, σημείωσε έξι γκολ (τρία ο Κριζμάζ, δύο ο Λεό, ένα ο Ελευθεριάδης) και ανέτρεψε το σκορ από 1-0 σε 1-6! Μάλιστα σε όλο το β’ ημίχρονο ο «Άγιαξ» έπαιξε μονότερμα τον Απόλλωνα και ο γκολκίπερ Χουτεσιώτης ήταν θεατής. Λες και ο Γιαννίκης στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πάτησε κάποιο μαγικό κουμπί, που άλλαξε ριζικά την εικόνα της ομάδας. Και ενώ στο α’ μέρος είδαμε έναν ΠΑΣ που ανάλωσε τον χρόνο με φλύαρη υπεροχή, μην μπορώντας να δημιουργήσει ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία, λες και πήγε για χειμερινό τουρισμό στη Χαλκιδική (Νέα Τρίγλια), στο β’ μέρος είδαμε έναν ΠΑΣ «λυσσασμένο» που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να πάρει τη νίκη και να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Ενώ η νίκη ουσιαστικά είχε εδραιωθεί από το 59’, που είχε γίνει το σκορ 1-3, οι φιλοξενούμενοι, λες και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση για το κακό α’ ημίχρονο όπου ο Απόλλωνας ήταν πιο απειλητικός, έτρεχαν δαιμονισμένα και κυνηγούσαν τα γκολ μέχρι το τέλος. Δεν πήραν ούτε μια στιγμή το πόδι από το γκάζι και το σκορ σφραγίστηκε σε 1-6 στο 89’ με τον Κριζμάν που έκλεψε την μπάλα από τον τερματοφύλακα. Ουσιαστικά είδαμε δύο… διαφορετικές ομάδες ανά ημίχρονο. Αρχικά τον κακό και ασόβαρο ΠΑΣ, που οι παίκτες του δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε μια μπαλιά, με αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ με τις λίγες αντεπιθέσεις που έκανε ο Απόλλωνας, και στη συνέχεια έναν πολύ σοβαρό ΠΑΣ, που ήταν πειθαρχημένος και καλός σε όλες τις γραμμές του βγάζοντας πείσμα, πάθος και νεύρο για την ανατροπή.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι συμπαθέστατη ομάδα, που έγραψε τη δική της ιστορία στην Α’ Εθνική, τόσο στη δεκαετία του ‘60 επί εποχής Αυγητίδη, Μυταριώτη, Μεντεκίδη, Σφαιρόπουλου, όσο και μετέπειτα στη δεκαετία του ’80 με πρόεδρο τον Χάρι Κλυνν, που «έβγαζε δηλητήριον φοβερόν» όπως έγραφαν τότε οι εφημερίδες. Περνά τα «πέτρινα χρόνια» έχοντας μία νίκη επί της ομοιοπαθούς στα προβλήματα Κέρκυρας και προσπαθεί να βγάλει τη χρονιά με τρεις – τέσσερις έμπειρους παίκτες που απέμειναν και πολλούς νέους παίκτες από την Κ19 και από ομάδες της περιοχής. Στο α’ μέρος, έχοντας απέναντί του και έναν κοιμισμένο ΠΑΣ, κατάφερε να κάνει δυο – τρεις φάσεις μπροστά από τον Χουτεσιώτη και να βάλει το γκολ με σουτ – καμάρα του Τουρσίδη, που «κρέμασε» τον γκολκίπερ του ΠΑΣ. Στο β’ 45λεπτο, όταν πήρε μπροστά η μηχανή και έπαιξαν οι κυανόλευκοι σαν πραγματικός ΠΑΣ, οι νεαροί  παίκτες των Ποντίων δεν ήταν σε θέση να αντισταθούν στη δύναμη των φιλοξενούμενων.

Όσο για τον ΠΑΣ, πήγε μόνος του να βραχυκυκλωθεί και να κάνει τα εύκολα δύσκολα, όταν βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 1-0. Θα πει κάποιος, ένα παιχνίδι διαρκεί 90 και όχι 45 λεπτά. Σύμφωνοι, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, ο ΠΑΣ έπρεπε να είναι σοβαρός από το α’ ημίχρονο, για να «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, καθώς την Κυριακή υπάρχει στα Γιάννινα το σούπερ ντέρμπι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ποιος ο λόγος να αγχωθεί στην επανάληψη, να βάζουν οι παίκτες του τα πόδια στη φωτιά, αφού το ματς πήγε να αγριέψει και να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία; Οι ομάδες, που πάνε για πρωτάθλημα, πρέπει να είναι σοβαρές από την αρχή, να μην υποτιμούν καμία ομάδα και να μην αφήνουν ποτέ περιθώρια στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Από τον ΠΑΣ του α’ ημιχρόνου δεν υπάρχουν διακριθέντες. Στο β’ μέρος όλοι ανέβασαν ρυθμούς με κορυφαίους τους Λεό, Κριζμάν, Παμλίδη, Μπουκουβάλα, Κάστρο. Απουσίασαν οι τιμωρημένοι Λιάσος, Αποστολόπουλος και ο Παντελάκης, που είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Στο 23’ έγινε αναγκαστική αλλαγή του Ξύδα με τον Παμλίδη, που ένιωσε τράβηγμα στον τετρακέφαλο όταν πήγε να κάνει ένα σουτ.

Οι φάσεις

23’: Σουτ του Ξύδα άψυχο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ.

44’: Καλή επέμβαση του τερματοφύλακα Μαλέσιου σε καρφωτή κεφαλιά του Γώγου.

49’: Σε σέντρα του Παμλίδη, κεφαλιά του Σκόνδρα στην αγκαλιά του Μαλέσιου.

50’: Δυνατό σουτ του Κριζμάν μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα.

51’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Λεό βρέθηκε ακάλυπτος στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

77’: Ανατροπή του Κριζμάν από τον Χατζηαθανασίου, θα μπορούσε να δώσει και πέναλτι ο ρέφερι, αλλά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι (δεν υπάρχει VAR στη Β’ Εθνική).

92’: Κοντινό σουτ του Ελευθεριάδη από καλή θέση μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ.

Τα γκολ

27’: Με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Τουρσίδης «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη, που ήταν εκτός θέσης και έγραψε το 1-0.

53’: Σε σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Παμλίδης έστρωσε την μπάλα στον Λεό που με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

56’: Στο 56’ ο Λεό με πλασέ έκανε το 1-2.

59’: Ο Κριζμάν έκλεψε την μπάλα από τον Καλογέρη, όταν προσπάθησε να διώξει και με κοντινό σουτ έκανε το 1-3.

65’: Σουτ του Κριζμάν απέκρουσε ο τερματοφύλακας, στην επαναφορά βρήκε την μπάλα ο Ελευθεριάδης, που την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας το 1-4.

79’: Το σκορ έγινε 1-5 με κεφαλιά του Κριζμάν σε σέντρα του Μπουκουβάλα.

89’: Λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα Μαλέσιου εκμεταλλεύτηκε ο Κριζμάν, που έκανε το 1-6.

Η διαιτησία

Ο διαιτητής Μελτζανίδης (Ημαθίας) είχε εύκολο έργο και δεν υπέπεσε σε κάποιο ουσιαστικό λάθος. Μάλιστα δεν χρειάστηκε καν να δείξει και κίτρινη κάρτα. Καλοί και οι βοηθοί του Γιάντσης (Ημαθίας), Παπαδάκης (Ημαθίας).

Οι συνθέσεις

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Μαλέσιος, Δαλιανόπουλος, Φράγκος (67’ Αναστασιάδης), Τουρσίδης (79’ Γιαννακόπουλος), Καλογέρης, Τσουμάνης, Αμαραντίδης, Χριστοδούλου, Τσιάτας (72’ Νάστο), Χατζηκωνσταντίνου, Χατζηαθανασίου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Γώγος, Οικονομόπουλος (46’ Ελευθεριάδης), Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (25’ λ.τρ. Παμλίδης), Νικολιάς, Κριζμάν, Λεό (72’ Νάουμετς).

Σχετικά άρθρα

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Με 20 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ για το ματς με Ολυμπιακό

Με προβλήματα ο ΠΑΣ κόντρα στον Ολυμπιακό