Αθλητικά

Φουλ επίθεση για νίκη και στην Άρτα ο ΠΑΣ

Ο «Άγιαξ» κάνει το παν, για να πάει στα πλέι οφ με διαφορά τουλάχιστον επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με προπόνηση που έγινε χθες το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνας με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, που θα γίνει την Δευτέρα στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων Άρτας.

Χθες απουσίασαν οι Κάστρο και Οικονομόπουλος, που έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Ο Κάστρο δε θα μπορέσει και σε αυτό τον αγώνα να αγωνιστεί και μάλλον θα είναι έτοιμος για τους αγώνες πλέι οφ. Η απουσία του οριστικοποιήθηκε χθες και ο Γιαννίκης ετοιμάζει την ομάδα χωρίς αυτόν, όπως έγινε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Ο Οικονομόπουλος που δεν είναι βασικός, αύριο θα είναι εντάξει. Απόντες θα είναι επίσης οι τιμωρημένοι με κάρτες Παντελάκης και Λιάσος, ενώ επιστρέφουν οι Χουτεσιώτης και Μπουκουβάλας που εξέτισαν τις ποινές τους. Οι δύο τελευταίοι είναι στα πλάνα και θα ξεκινήσουν με την βασική ενδεκάδα, καθώς φέτος είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Η χθεσινή προπόνηση είχε ποικιλία ασκήσεων φυσικής και τεχνικής κατάρτισης. Όπως φάνηκε στο δίτερμα, έστω και αν αυτό έγινε στα 2/3 του γηπέδου, ο ΠΑΣ θα παίξει επιθετικά με στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Οι κυανόλευκοι τη διαφορά των επτά βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης που ακολουθεί από πίσω, θέλουν να τη διατηρήσουν μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, για να ξεκινήσουν με άλλον αέρα τα πλέι οφ. Ο Αργύρης Γιαννίκης θα ρίξει στη μάχη της Άρτας όλα τα βαριά χαρτιά της ομάδας σε ένα σχήμα 4-4-2 που θα γίνεται και 4-3-3 αφού εκτός από τους προωθημένους Λεό και Κριζμάν, θα είναι πιο πίσω στη γραμμή των χαφ και οι επιθετικογενείς Παμλίδης και Ελευθεριάδης. Η απουσία του Παντελάκη, που είναι ο «πύργος» της άμυνας, είναι σημαντική απώλεια για τον ΠΑΣ, γιατί είναι από τους κορυφαίους παίκτες, βοηθώντας και την επίθεση βάζοντας γκολ με κεφαλιές σε στημένες φάσεις. Δεν καταστάλαξε ακόμη ο Γιαννίκης, αν θα τον αναπληρώσει ο νεαρός Γώγος ή κάποιος άλλος, με εσωτερικές αλλαγές.

Για σήμερα δόθηκε ρεπό σε όλους, με οδηγίες να τηρούν να είναι πολύ προσεκτικοί στην εξωγηπεδική τους ζωή και να εφαρμόζουν πιστά όλους τους κανόνες πρόληψης από την επιδημία του κορωνοϊού. Ο Γιαννίκης έχει στη διάθεσή του και τα βίντεο αγώνων της Α.Ε. Καραϊσκάκης για να κάνει το Σάββατο και την ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας. Από αύριο η προετοιμασία θα μπει στην τελική ευθεία.

Διαιτητής ο Τσέτσιλας από Γρεβενά

Τον αγώνα Α.Ε. Καραϊσκάκης – ΠΑΣ θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας του συνδέσμου Γρεβενών με βοηθούς τους Αθανάσιο Στεφούλη και Βασίλειο Μωϋσιάδη επίσης του συνδέσμου Γρεβενών. Ο Τσέτσιλας την περασμένη Κυριακή ήταν ρέφερι στο αξιολογημένο παιχνίδι Γ’ Εθνικής Α.Ο. Ανατολής – Πρέβεζα 2-0. Είναι διαιτητής Β’ Εθνικής από το καλοκαίρι 2016. Για τα υπόλοιπα παιχνίδια της 21ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι διαιτητές: Απόλλων Πόντου – Λεβαδειακός Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Απόλλων Λάρισας – Πλατανιάς Αγγελάκης (Μακεδονίας), Κισσαμικός Χανίων – Εργοτέλης Περράκης (Αττικής), Δόξα Δράμας – ΑΟΚ Κέρκυρας Τζαμουτζαντώνης (Χίου), Απόλλων Σμύρνης – Παναχαϊκή Θεοχάρης (Θεσσαλίας).

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος