ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντικαθίσταται ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου μετά την καταδίκη του

Άμεσα κίνησε ο δήμος Πωγωνίου τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Δελβινακίου, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

«Ο δήμος Πωγωνίου καταδικάζει απερίφραστα κάθε συμμετοχή σε παράνομη δραστηριότητα. Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η σύλληψη κυκλώματος, στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου, η δημοτική αρχή τήρησε στάση σιγής σεβόμενη το τεκμήριο της αθωότητας. Μετά την καταδικαστική απόφαση, ο δήμος κίνησε όλες τις αρμόδιες διαδικασίες για την αντικατάσταση του εν λόγω προέδρου και τη Δευτέρα θα γίνει η ορκωμοσία του αντικαταστάτη του. Σημαία της δημοτικής αρχής είναι η προφύλαξη της ασφάλειας της περιοχής και των δημοτών μας. Κάθε πρόσωπο ή πράξη που δεν ακολουθεί την οδό της νομιμότητας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δημοτών μας, θα μας βρίσκει απέναντι. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε παράνομες δραστηριότητες», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
Για την υπόθεση καταδικάστηκαν συνολικά εννέα άτομα, τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν μέλη της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, η οποία εξαρθρώθηκε τον Νοέμβριο του 2017.
Ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας καταδικάστηκε σε 163 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 324.000 ευρώ, ενώ βαριές ποινές επιβλήθηκαν και στα υπόλοιπα μέλη, μεταξύ ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου, οδηγός ταξί στο επάγγελμα, αλλά και ο πατέρας του.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου