ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρώτη δύναμη η ΠΚΣ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Πανσπουδαστική ΚΣ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που είναι, βέβαια, ανεπίσημα, καθώς κάθε παράταξη εκδίδει «παραδοσιακά» τα δικά της αποτελέσματα.

Όπως προκύπτει, πάντως, από μία σύνθεση των αποτελεσμάτων, η ΠΚΣ κατάφερε μετά από 31 χρόνια να σπάσει την κυριαρχία της ΔΑΠ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα ΕΑΑΚ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σπουδάζουσας ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ, η Πανσπουδαστική ΚΣ έλαβε 917 ψήφους (+182 από πέρσι). Η ΠΚΣ ήταν πρώτη στα τμήματα Βιολογικών Εφαρμογών, Νηπιαγωγών, Ιστορικό-Αρχαιολογικό και Φυσικό, η ΔΑΠ επικράτησε στα τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Οικονομικό, Μηχανικών Η/Υ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαθηματικό, Φιλολογικό, ΦΠΨ, Χημικό, ενώ στην Ιατρική και στο Επιστημών Τέχνης πρώτευσαν ανεξάρτητα σχήματα.
«Οι φοιτητές από όλους τους φοιτητικούς συλλόγους στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν ανεχόμαστε πλέον τον εκφυλισμό στους φοιτητικούς συλλόγους. Πως οι φοιτητικοί σύλλογοι, όταν είναι στα χέρια των φοιτητών, μπορούν να είναι όπλα διεκδίκησης των σπουδών και της ζωής, που έχουμε ανάγκη. Στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, σημερινή και τις επόμενες, πως η υποβάθμιση των σπουδών μας δε θα συνεχιστεί. Θα ορθώσουμε απέναντι τοίχος μέσα από το ζωντάνεμα των φοιτητικών συλλόγων , την ισχυροποίηση του μετώπου αγώνα σπουδαστών. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις. Οι φοιτητές στα Γιάννενα το έχουμε αποδείξει.Συνεχίζουμε…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σπουδάζουσα ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

Σχετικά άρθρα

Κανένας κίνδυνος για το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Αποστόλης Τζελέτας

Επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής μια κορυφαία ιταλίδα επιστήμονας

Χτίζει γέφυρες συνεργασίας με ιδρύματα του εξωτερικού