ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Πέρασε στην αντεπίθεση η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα»

Με μπαράζ αλληλοκαταγγελιών μπαίνουν στην τελική ευθεία της προεκλογικής κούρσας οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και «Γιάννενα Νέα Εποχή», με τη σύγκρουση να χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σφοδρότητα και να έχει πλέον και προσωπικά χαρακτηριστικά.

Μέχρι πρότινος, πολλά μπορεί να λέγονταν και να ακούγονταν με κλειστές κάμερες και μικρόφωνα ή σε ιδιωτικές συζητήσεις, αλλά πλέον ο πολιτικός πολιτισμός δείχνει να παραμερίζεται προς χάριν του σκοπού, που δεν είναι άλλος από το να πλήξουν τον αντίπαλο στα τρωτά σημεία.
Η νέα κόντρα, που δεν έχει προηγούμενο σε σφοδρότητα, πυροδοτήθηκε από ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» (δείτε εδώ).

Με επιθετικό τρόπο και με αρκετές δόσεις ειρωνείας απάντησε η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» στην κριτική της παράταξης Ελισάφ, τον οποίο κατηγορεί για τεχνάσματα και μηδενιστική λογική.
Η απάντηση, που έχει τίτλο «Ας σοβαρευτούμε…», ξεκινά με τη διατύπωση της έκπληξης για το ότι εγκαλείται η δημοτική αρχή για το ότι υποβάλλει ώριμες μελέτες για την απορρόφηση κονδυλίων από το νέο ΕΣΠΑ και πέτυχε να χρηματοδοτηθούν.
«Η δουλειά μας ήταν -και την κάναμε άριστα – να προετοιμαστούμε και να έχουμε ώριμες μελέτες για να απορροφήσει ο Δήμος τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, που μόλις άρχισε να δέχεται αιτήσεις. Ωριμάσαμε δεκάδες έργα προϋπολογισμού περίπου 120 εκ. ευρώ και μεταξύ αυτών υποβάλουμε προς χρηματοδότηση δράσεις όπως η “ευφυής πόλη”. Δράσεις που εμπλουτίζουν το, ήδη, συντελεσμένο έργο μας, στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», αναφέρεται, λέγοντας ότι ο Μ. Ελισάφ καταφεύγει σε τεχνάσματα, στην προσπάθεια του να αποκρύψει από την κοινωνία το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε σε τέσσερα χρόνια ένα έργο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά από ίδιους πόρους.
Η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» δεν αρκείται στην απόκρουση των κατηγοριών, αλλά περνά στην αντεπίθεση, ως προς το δεύτερο μέρος της καταγγελίας για το τύπωμα απολογιστικών φυλλαδίων. «Ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ο οποίος ταυτίστηκε με την εποχή στην οποία ξοδεύονταν πολλά για έναν πολιτισμό που αφορούσε λίγους, παραξενεύεται που ο δήμος Ιωαννιτών, κατά τη δική μας θητεία, παρέχει πολιτισμό για όλους, παντού», υπογραμμίζει, σημειώνοντας ότι πιθανόν να μην αντέχει την αλήθεια, την οποία η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να την καταστήσει γνωστή στους δημότες.
«Ένα έργο που ο ίδιος, όπως και όλοι οι δημότες, έχουν την ευκαιρία να μάθουν, δωρεάν, μέσα από τον ιστότοπο neagiannena.gr, αλλά και διαβάζοντας την εφημερίδα που η παράταξη μας τύπωσε και μοιράζει δωρεάν με δικά της χρήματα για να προβάλει την αλήθεια του έργου της. Αν τυχόν δεν έφτασε και στο δικό του σπίτι, είναι γιατί ίσως, δεν ξοδεύουμε τόσα λεφτά όσα αυτός και δε θα μπορούσαμε να τυπώσουμε άπειρες εφημερίδες. Έχουμε κρατήσει μερικές στο εκλογικό μας κέντρο και ευχαρίστως να του δώσουμε αν περάσει. Θα ήταν αστείο και να το συζητούμε, αν δεν έκανε την «καταγγελία» ο υποψήφιος που προβάλλεται επί πληρωμή και ακατάπαυστα σε πανελλαδική κλίμακα», σημειώνεται, μια αναφορά που προφανώς παραπέμπει στις πρόσφατες συνεντεύξεις του Μ. Ελισάφ σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας. «Κατανοούμε ότι τώρα ανακαλύπτει τον δήμο για πρώτη φορά, αλλά θα τον συμβουλεύσουμε να μην ξοδεύεται τόσο πολύ γιατί στις 26 Μαΐου, μόνο οι Γιαννιώτες εκλέγουν δήμαρχο», συνεχίζει.
Ακολούθως, επαναλαμβάνονται οι καταγγελίες για υποσχέσεις έργων, που έχει ήδη παραδώσει ή δημοπρατήσει η δημοτική αρχή, προσθέτοντας πως «η μηδενιστική λογική της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Ελισάφ προσβάλει την κοινή λογική».
Και καταλήγει: «1 εκ. θεατές, για να μιλήσουμε για ένα πεδίο στο οποίο θήτευσε, είχαν οι παραστάσεις του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι σοβαρό γιατί “καταγγέλλει” τον απολογισμό των Νομικών Προσώπων ο υποψήφιος δήμαρχος, που τόλμησε να δηλώσει ότι θα κλείσει το κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο, γιατί όχι και τα ΚΑΠΗ.
Ευτυχώς στις 26 Μαΐου η κοινωνία, που γνωρίζει τα πάντα, θα του δώσει την πιο έγκυρη απάντηση. Μέχρι τότε έχει καιρό να διαβάσει την ιστοσελίδα μας, την εφημερίδα μας για να δει το έργο μας και, το πιο βασικό, έχει καιρό για να δει σε βίντεο, γιατί ήταν απών, τις εξαιρετικές συναυλίες του Λεωνίδα Καβάκκου, και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ τις οποίες και του αφιερώνουμε. Γιατί, επί των ημερών του, τέτοιες παραστάσεις δεν είδαμε. Είναι δύο μόνο από τις κορυφαίες παραγωγές του Πνευματικού Κέντρου που, επιτέλους, μετά την αποχώρησή του, άρχισε να παράγει πολιτισμό. Άλλη φορά πριν καταγγείλει ας φροντίσει να ενημερώνεται, αλλιώς η αγωνία του θα τον ωθεί διαρκώς σε λάθη που θα επιβεβαιώνουν το ρητό: “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”. Ας σοβαρευτούμε…».

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ