ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Νέα εποχή» για τις αστικές συγκοινωνίες των Ιωαννίνων

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί το πρατήριο φυσικού αερίου στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων για την τροφοδοσία των δύο λεωφορείων του στόλου, αλλά στη συνέχεια και για ιδιωτικά οχήματα.

Το αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Θάνος Βούρδας, μαζί με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή, και σε ανάρτησή του κάνει λόγο για μια «νέα εποχή» για τα Γιάννενα και τις αστικές συγκοινωνίες.

«Με μεγάλη χαρά σήμερα επισκέφθηκα το αμαξοστάσιο των Αστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Ένα αμαξοστάσιο πρότυπο, με σύγχρονα οχήματα και εγκαταστάσεις, καθώς  και πολλαπλές λειτουργίες τόσο για την εξυπηρέτηση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων όσο και την τουριστική λειτουργία της περιοχής. Ευχαριστώ θερμά τον πρόεδρό του κ. Στέφανο Μουστακλή. Σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ και το υπουργείο Περιβάλλοντος υλοποιήθηκε ένα σημαντικό έργο. Νέα εποχή για της αστικές συγκοινωνίες της πόλης των Ιωαννίνων. Νέα εποχή για τα Αστικά ΚΤΕΛ, που πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα πρότυπο ανάπτυξης μέσα στο νέο, σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, που από κοινού διαμορφώσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε πρόσφατη επίσκεψη των στελεχών της ΔΕΠΑ στο δημαρχείο των Ιωαννίνων, επισημάνθηκε πως, μέσω του πρατηρίου αυτού, τη δυνατότητα να καρπωθούν τα οφέλη του φυσικού αερίου άμεσα θα έχουν οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, αλλά και οι φορείς των Ιωαννίνων, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν πότε θα φτάσει το φθηνό καύσιμο είτε υγροποιημένο (LNG) μέσω Ηγουμενίτσας, είτε μέσω διασύνδεσης με κάποιον από τους αγωγούς που περνούν από τη χώρα.

Η ΔΕΠΑ, μάλιστα, δήλωσε έτοιμη να μεταφέρει ποσότητες φυσικού αερίου και σε άλλους ενδιαφερόμενους, είτε είναι νοσοκομεία, είτε βιομηχανίες, είτε ακόμη και συγκροτήματα κατοικιών, χωρίς να απαιτείται η κατασκευή τοπικού δικτύου διανομής.

Σχετικά άρθρα

Έναν χρόνο πίσω ο σχεδιασμός για το φυσικό αέριο

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών