ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Ξεκαθαρίζει η εικόνα για τη σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου

Με βάση την επεξεργασία των υπευθύνων της περιφέρειας και εν αναμονή της οριστικοποίησης από το υπουργείο Εσωτερικών, η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» εκλέγει 15 περιφερειακούς συμβούλους στα Γιάννενα, από πέντε σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία και τέσσερις στην Άρτα.

Για την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών εκκρεμούσαν χθες το βράδυ οκτώ εκλογικά τμήματα, στα οποία υπάρχει πρόβλημα με ελλιπή στοιχεία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Ωστόσο, έχει διαμορφωθεί μια εικόνα για το ποιοι εκλέγονται, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Από την Π.Ε. Ιωαννίνων οι πρώτοι 15 στη σειρά είναι η Αγνή Νάκου- Δασούλα (8.462), Κώστας Σιαράβας (7.834), Οδυσσέας Πότσης (6.924), Σταυρούλα Τσιάρα (6.253), Βασίλης Γοργόλης (6.059), Γιώτα Ναυρόζογλου (5.929), Ηλίας Γκαρτζονίκας (5.745), Μάκης Γαϊτανίδης (5.245), Γιούλα Μητροκώστα (4.652), Βασίλης Παπαχρήστου (4.203), Χάρης Λαζάνης (3.972), Σταύρος Παργανάς (3.958), Βασίλης Καλούδης (3.807), Νίκος Παπαγρηγορίου (3.649) και Κώστας Ντέτσικας (3.454). Έξι στους 15 δηλαδή είναι νέα πρόσωπα.

Στις υπόλοιπες Π.Ε., από την παράταξη Καχριμάνη εκλέγονται στην Π.Ε. Άρτας οι Βασίλης Ψαθάς, Ιωάννης Κατέρης, Κωνσταντίνος Πατήλας και Αναστασία Σίμου-Τάσιου, από την Π.Ε. Θεσπρωτίας οι Θωμάς Πιτούλης, Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση, Αλκιβιάδης Λάμπρου, Ρεγγίνα Δηλαβέρη και Ηλιάνα Σπανοπούλου-Σάρρα, και από την Π.Ε. Πρέβεζας οι Στράτος Ιωάννου, Χρήστος Γούσης, Μιχαήλ Σπυρέλης, Χρήστος Ματσίρας και Αχιλλέας Γκούμας. Και στις τρεις περιφερειακές ενότητες πρώτευσαν οι νυν αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι πρώτη φορά έδωσαν τη μάχη του σταυρού, καθώς την προηγούμενη είχαν εκλεγεί χωρίς σταυρό.

Η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» εκλέγει τρεις περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ένας εκ των οποίων θα είναι ο επικεφαλής της Γιώργος Ζάψας. Οι άλλοι δύο είναι σίγουρα ο Άρης Σπέγγος (1.106) και για την άλλη θέση «μονομαχούν» η Χριστίνα Λέκκα (878), Σπύρος Ντάνης (858) και Νίκος Βράνος (829). Στην Π.Ε. Άρτας εκλέγονται οι Δημήτρης Τρομπούκης και Ράνια Γκιζά, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας ο Δημήτρης Σακαρέλης και στην Π.Ε. Πρέβεζας ο Θεόδωρος Κορωναίος.

Η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» εκλέγει δυο περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ένας εκ των οποίων θα είναι ο επικεφαλής της Σπύρος Ριζόπουλος. Ο δεύτερος θα είναι ο Σάκης Βλέτσας (1.008). Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες εκλέγει από έναν. Στην Π.Ε. Άρτας τον Ευστάθιο Νάκο, στην Π.Ε. Θεσπρωτίας τον Δημήτρη Γκαμπρέλα και στην Π.Ε. Πρέβεζας τον Τάκη Παππά.

Και η παράταξη «Ήπειρος Όλον» εκλέγει δυο περιφερειακούς συμβούλους στην Π.Ε. Ιωαννίνων, ένας εκ των οποίων θα είναι ο επικεφαλής της Δημήτρης Δημητρίου. Για τη δεύτερη θέση μάχη σταυρό με σταυρό δίνουν η Μαργαρίτα Κιτσανού (1.772) και Χάρης Λιούρης (1.768), με οκτώ τμήματα να απομένουν για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. Η παράταξη Δημητρίου εκλέγει, επίσης, τον Νικόλαο Λίγκα στην Π.Ε. Άρτας και τον Παύλο Φραγκούλη στην Π.Ε. Πρέβεζας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» εκλέγει τον επικεφαλής της Γιώργο Πρέντζα στην Π.Ε. Ιωαννίνων και τους Κώστα Κωτσαντή στην Π.Ε. Πρέβεζας και Βασίλη Ζιώβα στην Π.Ε. Άρτας.

Οι παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο», «Ανυπότακτη Ήπειρος» και «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» θα έχουν μόνο τους επικεφαλής τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή τους Νίκο Ζήκο, Κώστα Νουτσόπουλο και Κώστα Αναγνώστου αντίστοιχα. Ν. Ζήκος και Κ. Αναγνώστου εκλέγονται στην Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Κ. Νουτσόπουλος στην Π.Ε. Άρτας.

Δείτε τη σταυροδοσία στην περιφέρεια εδώ

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος