ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Και με τη βούλα υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων με τη ΝΔ ο Γ. Αμυράς

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Η λαϊκή αυτή ρήση βρήκε επιβεβαίωση στην περίπτωση του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα σήμερα.

Εκτός του Γ. Αμυρά, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και έχασε την εκλογή του για λίγες ψήφους από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, τη μάχη στις εθνικές εκλογές θα δώσουν δύο ακόμη υποψήφιοι ευρωβουλευτές: η Τόνια Αράχωβα στην Αιτωλοακαρνανία και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.
Και τα τρία πρόσωπα σηματοδοτούν με την υποψηφιότητά τους το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, όπως αναφέρει η ενημέρωση της ΝΔ.
Ο Γιώργος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έλκει την καταγωγή του από το Εκκλησοχώρι του δήμου Ζίτσας.
Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν ένιωσα ποτέ ξένος»

Σε ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Αμυράς ευχαριστεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή του να τιν συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή, που έχει ανάγκη η χώρα και για να κάνουμε τον νομό Ιωαννίνων τόπο ευημερίας και προόδου», αναφέρει.
Σε ανοιχτή επιστολή του προς τους πολίτες του νομού Ιωαννίνων, ο κ. Αμυράς απαντά και στα ερωτήματα «Τι γυρεύει ένας “Αθηναίος” στον νομό μας και τι ήρθε να κάνει ένας “ξένος” στον τόπο μας;», καθώς από την ημέρα που προέκυψε η πιθανότητα να είναι υποψήφιος στον νομό Ιωαννίνων, υπήρξαν… γκρίνιες.
«Ανθρώπινο είναι ορισμένοι να διατηρούν αμφιβολίες για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, όμως όλοι εσώψυχα ξέρουν ότι την πατρίδα την κουβαλάς παντού μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Μου το δίδαξαν οι γονείς μου, η μητέρα μου που κατάγεται από το πανέμορφο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων και ο πατέρας μου από τη μαρτυρική Σμύρνη. Μου το έδειξαν με τη στάση ζωής τους παππούς και γιαγιά, που άφησαν την Ήπειρο σε δύσκολες εποχές, για να γίνουν φουρναραίοι στην Αθήνα, όπως τόσες και τόσες οικογένειες των Ιωαννίνων που ποτέ δεν ξέχασαν το χωριό και την πόλη τους. Για αυτό και εγώ, δεν ένιωσα ποτέ ξένος, ποτέ δεν έχασα τη ψυχή του Ηπειρώτη και τώρα δηλώνω υπερήφανος που έχω την ευκαιρία να ζητήσω τη στήριξή σας για να εκπροσωπήσω τα Ιωάννινα. Να ανταποδώσω με όλες μου τις δυνάμεις για όσα έχει κάνει η ιδιαίτερη πατρίδα μου στην οικογένεια μου και σε εμένα προσωπικά», αναφέρει ο κ. Αμυράς, υπενθυμίζοντας ότι ως βουλευτής, την περίοδο 2015-2019, δε σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα ζητήματα των Ιωαννίνων.
«Όχι γιατί είχα σχέδια και “βλέψεις”, αλλά γιατί μου το υπαγόρευε η αγάπη για τον τόπο μου, το δέσιμο με τους ανθρώπους του νομού, που δεν άντεχαν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση και ήθελαν στήριξη για τα αιτήματα τους. Με δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο ασχολήθηκα με τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων. Την τουριστική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας στα βουνά του νομού μας, το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης του Καλαμά για το οποίο έφτασα στην υποβολή υπομνήματος στην Εισαγγελία Ιωαννίνων. Αγωνίσθηκα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την αντιμετώπιση της αλόγιστης συλλογής σπάνιων αρωματικών φυτών και βοτάνων που αποψιλώνουν τους ορεινούς όγκους, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, τη δημιουργία υδατοδρομίου και την καθολική πρόσβαση των κατοίκων των παραμεθόριων και ορεινών περιοχών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Στάθηκα πάντα δίπλα σε κάθε πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση που έγινε στο νομό μας. Συμμετείχα σε ποδηλατικούς γύρους, ήμουν παρών σε κάθε περιβαλλοντική κίνηση, ένιωθα μέρος του τόπου μου», αναφέρει και καταλήγει: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι πολύ μεγάλα για να χωρούν αποκλεισμοί. Οι Ηπειρώτες είμαστε προκομμένοι γιατί έχουμε ανοικτά μυαλά και μας ενδιαφέρουν οι λύσεις, δεν κολλάμε στα εμπόδια. Για αυτό και εγώ ανταποκρίθηκα αμέσως στην απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων. Η ιδιαίτερη πατρίδα μου έχει χαρίσει σε εμένα και στην οικογένεια μου αξίες και ιδανικά. Είναι λοιπόν μία προσωπική πρόκληση να ανταποδώσω στους Γιαννιώτες και στις Γιαννιώτισσες την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους λαμβάνοντας δημοσίως μία μόνο δέσμευση. Να δουλέψω σκληρά για την προκοπή του τόπου μας, να σταθώ δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, να πιέσω την κεντρική εξουσία για τα προβλήματα του τόπου μας, να κάνω τα πάντα για την πρόοδο του νομού μας.
Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί ήρθα στα Γιάννενα. Η απάντηση είναι ότι δεν ήμουν ποτέ μακριά από τον τόπο μου. Για αυτό σας καλώ να στηρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας και να μου δώσετε ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο, για να κάνουμε όλοι μαζί πράξη όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας. Να πετύχουμε ώστε ο νομός Ιωαννίνων να γίνει πρωταθλητής σε ανάπτυξη, ευημερία και αλληλεγγύη».

Σχετικά άρθρα

ΝΔ – Ο Κ. Σκρέκας υπεύθυνος για τον προεκλογικό αγώνα στην Ήπειρο

Πέντε θανάσιμα -για τη Δημοκρατία- αμαρτήματα

Νίκος Αλμπανόπουλος

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς