ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε Λάκκα Σούλι και Μέτσοβο περιόδευσε ο Κ. Γάτσιος

Κάλεσμα στους πολίτες για επιστροφή στο Κίνημα Αλλαγής απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Κώστας Γάτσιος κατά τις περιοδείες του το Σαββατοκύριακο σε χωριά της Λάκκας Σουλίου και του Μετσόβου.

«Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί και πρέπει να αποτελέσει δύναμη εξόδου από την κρίση, μια δύναμη συνεννόησης και σταθερότητας, για να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου σημαίνει ένα ισχυρό αντίβαρο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Και μια τέτοια ανάπτυξη την έχουν περισσότερο ανάγκη η Ήπειρος και ο νομός Ιωαννίνων», ανέφερε ο Κ. Γάτσιος σε συναντήσεις του με κατοίκους και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων.
Περιοδεύοντας στα χωριά της Λάκκας Σουλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ. διαπίστωσε την ανάγκη να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, αντίστοιχο αυτού που πρέπει να υπάρξει για τις παραμεθόριες περιοχές του Πωγωνίου και της Κόνιτσας. «Το “Σχέδιο Ελλάδα” προβλέπει για τις “φτωχότερες” περιφέρειες της χώρας ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στο πλαίσιο της Ε.Ε., για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. Με αυξημένο χρηματοδοτικό πακέτο, υψηλότερους συντελεστές χρηματοδότησης για αναπτυξιακά έργα, ελαστικότερη εφαρμογή της πολιτικής ανταγωνισμού για την στήριξη νέων παραγωγικών μονάδων. Πέρα από αυτό, όμως, η άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων είναι ένα ακόμη στοίχημα για την επόμενη μέρα. Η περιοχή της Λάκκας Σουλίου έχει όλες τις δυνατότητες για να αναπτυχθεί και τουριστικά, αλλά και να αναπτύξει τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Χρειάζεται, ωστόσο, να υπάρξει μέριμνα για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών, αλλά και για να επιστρέψουν οι νέοι στην περιοχή», δήλωσε με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του το βράδυ του Σαββάτου.
Κατά την περιοδεία του σε χωριά του Μετσόβου, με τελευταίο σταθμό το Μέτσοβο το βράδυ της Κυριακής, η εικόνα ήταν σαφώς διαφορετική, ωστόσο στις επαφές με τους κατοίκους αναδείχθηκαν ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την υψηλή φορολόγηση και τη γενικότερη αντιμετώπιση από την πλευρά της πολιτείας.
«Εδραία μου πεποίθηση είναι ότι οι θεμελιώδεις προτεραιότητες για το έθνος μας είναι δύο: η παραγωγή και οι νέοι. Όλα τα μέτρα οικονομικής πολιτικής πρέπει να εξυπηρετούν αυτές τις προτεραιότητες και να κρίνονται στη βάση αυτών. Δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει σήμερα. Ως Κίνημα Αλλαγής, έχουμε παρουσιάσει και κωδικοποιήσει τις απόψεις μας τόσο στο «Σχέδιο Ελλάδα», όσο και στις θέσεις που ψηφίσαμε στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο. Μείωση φόρων, στήριξη των νέων, σύγχρονο και αποκεντρωμένο κράτος είναι απαραίτητες προϋποθέσεις», υπογράμμισε ο Κ. Γάτσιος.
Στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Κ. Γάτσιος θα συνεχίσει τις επαφές του με πολίτες στο λεκανοπέδιο και τις συναντήσεις με επαγγελματικούς φορείς, ενώ το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσει περιοδείες σε χωριά των δημοτικών ενοτήτων Ζίτσας και Μολοσσών του δήμου Ζίτσας.

Σχετικά άρθρα

Στο Μέτσοβο ο Γιώργος Τσαλίκης

Κ. Γάτσιος – Έριξε αυλαία με επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες

Κώστας Γάτσιος: «Δε μας αξίζει αυτό το πελατειακό κράτος»

Γεωργία Χαλάτση