ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κόνιτσα- Ομόθυμη καταδίκη για τα ανυπόγραφα φυλλάδια

Ανυπόγραφα φυλλάδια με συκοφαντικό περιεχόμενο για τον απερχόμενο δήμαρχο Κόνιτσας, μέλη της απερχόμενης διοίκησης και υπαλλήλους του δήμου πέταξαν άγνωστοι στην Κόνιτσα.

Η ενέργεια αυτή έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του νέου δημοτικού συμβουλίου, με την αήθη επίθεση να συναντά την καταδίκη όλων των παρατάξεων, που θα βρίσκονται στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
«Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες και δεν τυγχάνουν καμιάς αποδοχής από το σύνολο της κοινωνίας μας. Καλούνται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το συντομότερο την υπόθεση, οδηγώντας τους ενόχους ενώπιον της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Εξάρχου, καταδικάζοντας απερίφραστα το γεγονός.
Για αήθη, συκοφαντική και άκρως προσβλητική επίθεση κάνει λόγο, από την πλευρά της η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας «Ο Τόπος που θέλω να Ζω», εκφράζοντας την απερίφραστη καταδίκη της, καθώς και την αντίθεση και τον αποτροπιασμό της προς κάθε νοσηρή, κακόβουλη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά και τακτική, που προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια πολιτών, αιρετών οργάνων και εκπροσώπων δημοκρατικών θεσμών. «Σε μια προοδευτική και δημοκρατική κοινωνία, όσοι έχουν αντίθετες απόψεις εκφράζονται δημόσια, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους και δεν κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους σπιλώνοντας υπολήψεις και θεσμούς», σημειώνει.
Για επιστροφή της «κουκούλας» στην πόλη της Κόνιτσας κάνει λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κόνιτσας Τάκης Σδούκος. «Η κουκούλα επέστρεψε για άλλη μια φορά στην μικρή μας πόλη. Αυτή τη φορά, όχι για να σπείρει τον φόβο στους δημότες ή να τρομοκρατήσει ανηλίκους μετανάστες ούτε για να απειλήσει την έκφραση άποψης. Αυτή τη φορά επέστρεψε την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής και, κρυμμένη πίσω από την ανωνυμία, με εμετικό και απαράδεκτο τρόπο προσέβαλε τον επικεφαλής και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του δήμου Κόνιτσας», τονίζει, εκφράζοντας την καταδίκη του και υπενθυμίζοντας «πως η κουκούλα και οι φασιστικές πρακτικές δεν αντιπαλεύονται με ευχολόγια, μισόλογα και κατάρες αλλά με καθημερινό αγώνα».

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας