ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ορκωμοσία δήμου Ζίτσας- Χείρα συνεργασίας έτεινε ο Μ. Πλιάκος

Με τη δέουσα επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου, των νέων μελών του δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των κοινοτήτων.

Τη δέηση στην τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Μάξιμου.
Το μήνυμα και τις ευχές του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου για καλή και δημιουργική θητεία μετέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθανάσιος Μπαλέρμπας, που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία συνοδευόμενος από το Νομικό Σύμβουλο του υπουργού Ηλία Γιάτσιο, ο οποίος τέλεσε τον πολιτικό όρκο του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ακόμη έξι συμβούλων. «Κύριε δήμαρχε, σας μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του υπουργού για την επανεκλογή σας και τη διαβεβαίωση πως το υπουργείο Εσωτερικών θα σταθεί αρωγός στην ευημερία των δήμων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλέρμπας στον σύντομο χαιρετισμό του.
Ευχές και χαιρετισμό απεύθυνε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς, που παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας στην πλατεία νέου Δημαρχείου στην Ελεούσα.
Ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τιμούν με την παρουσία τους την τελετή, δεσμεύτηκε πως και στη νέα θητεία η δημοτική αρχή θα πορευθεί με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. «Θα πορευτούμε όπως μέχρι σήμερα, στηριζόμενοι στο τρίπτυχο έντιμη διαχείριση, διαφάνεια και πολύ δουλειά. Πάντοτε δίπλα στα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «στη νέα δυναμική πορεία του δήμου Ζίτσας δεν περισσεύει κανείς. Όλοι μας πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και τις μικροκομματικές αντιλήψεις. Άλλωστε μία εντολή έχουμε λάβει από τους δημότες: Να δουλέψουμε για το καλό του τόπου μακριά από ιδεοληψίες και διαχωρισμούς, να δώσουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και να δείξουμε τον δρόμο προς το αύριο, διεκδικώντας δυναμικά όλα αυτά που χρειάζεται ή δικαιούται ο δήμος μας. Ας αποδείξουμε ότι όλοι μας αγαπάμε τον ίδιο τόπο και αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και την πρόοδό του προς όφελος των πολιτών. Το δημοτικό μας συμβούλιο ας πρωτοπορήσει με ομόφωνες αποφάσεις, με πνεύμα σύγκλισης και συναίνεσης, που δε μας το επιβάλει κάποιος νόμος, αλλά η συνείδησή μας, αφού τα θεωρούμε αναγκαία για την πρόοδο του τόπου».
Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τους δημότες, ο δήμαρχος Ζίτσας, αφού τους ευχαρίστησε που για δεύτερη φορά του εμπιστεύθηκαν την ιδιαιτέρως τιμητική θέση του δημάρχου, πρόσθεσε: «Με το χέρι στην καρδιά και κοιτώντας σας στα μάτια, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, σας διαβεβαιώνω πως ο όρκος που δώσαμε σήμερα, είναι πάνω απ’ όλα όρκος καθήκοντος και δέσμευσης. Όρκος που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα προοπτική, καθώς παλαιά και νέα στελέχη που συνθέτουν τη νέα δημοτική αρχή, θα δώσουμε όλοι μαζί έναν σκληρό καθημερινό αγώνα. Έναν αγώνα για να συνεχίσει ο δήμος Ζίτσας να πορεύεται στον δρόμο της ανάπτυξης, έναν αγώνα ώστε να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας, έναν αγώνα για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον για μας, για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Σε ό,τι με αφορά ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ο δήμαρχος όλων σας. Ακούγοντας τους προβληματισμούς σας, καταγράφοντας τις ανάγκες σας και λογοδοτώντας αποκλειστικά σε εσάς».
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου, Γεώργιου Λωρίδα και Γεώργιου Ζιάκκα, με την τελετή να ολοκληρώνεται με την υπογραφή του πρακτικού ορκωμοσίας.
Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Νικόλαος Κοκκίνης, ο Υποδιοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αθανάσιος Βαρβάλας, ο επιτελάρχης της 8ης Ταξιαρχίας Παναγιώτης Λιόντος, ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ιωαννίνων Αλέξανδρος Λάμπρου, ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Γιάννης Μήτσης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων και δεκάδες κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά

Με καλύτερους οιωνούς και σταθερές προτεραιότητες