ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ομόθυμη η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση του Ζαππείου

Την κάθετη αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στον χαρακτήρα του Ζαππείου Μεγάρου εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στην ευρεία σύσκεψη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα.

Τον δήμο Ιωαννιτών εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Ζάππειο Μέγαρο δεν αποτελεί μόνο ένα εμβληματικό κτίριο της πρωτεύουσας, αλλά είναι το σύμβολο της ηπειρωτικής ευεργεσίας. «Ως τέτοιο λοιπόν θα πρέπει να παραμείνει και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Κάθε συζήτηση για ιδιωτικοποίηση ή αξιοποίησή του είναι αδιανόητη και αποτελεί βαθιά προσβολή στην ίδια την ιστορία», ανέφερε ο κ. Βάββας και πρόσθεσε ότι ο δήμος Ιωαννιτών θα είναι στο πλευρό της Πανηπειρωτικής, στηρίζοντας τον αγώνα της σε νομικό επίπεδο και όπου αλλού χρειαστεί.
Τον δρόμο της διεκδίκησης από το υπουργείο Οικονομικών έδειξε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, υπογραμμίζοντας πως όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι δεν περιορίζεται μόνο στο Ζάππειο. «Είναι το σύνολο των κληροδοτημάτων», είπε και κάλεσε τους φορείς της Ηπείρου να το αντιληφθούν και «να μη βάζουν το άλογο πίσω από το κάρο»…
Η πρόταση του κ. Ριζόπουλου είναι να στηριχθεί οικονομικά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία από την περιφέρεια, ώστε να κινηθεί νομικά κατά του υπουργείου Οικονομικών. «Η σύγκρουση είναι με το υπουργείο Οικονομικών», τόνισε ο κ. Ριζόπουλος και, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΠΣΕ Μάκη Κιάμο, υποστήριξε πως «το ζήτημα είναι νομικό, δε χρειάζονται λάβαρα, ούτε σημαίες και αίματα, δε χρειάζεται να κόβουμε φλέβες…». Στην υπόθεση αυτή, κατέληξε, δε μπορούν να βοηθήσουν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά ούτε και οι περιφερειακές παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών