ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στο Στρατόπεδο Παπακώστα το διοικητήριο της Π.Ε. Άρτας

Αίσιο τέλος στη διεκδίκηση μέρους του Στρατοπέδου Παπακώστα στην Άρτα για την ανέγερση διοικητηρίου της περιφέρειας Ηπείρου, έβαλε η συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, την οποία ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Η αναζήτηση χώρου για τη στέγαση των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας αποτελούσε χρόνιο αίτημα, ενώ καθώς δεν προχωρούσε η παραχώρηση του στρατοπέδου, η περιφερειακή αρχή είχε εξετάσει και τη λύση της αγοράς οικοπέδου.
Στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα ο κ. Καχριμάνης στην Αθήνα, επανήλθε με το συγκεκριμένο αίτημα, και, όπως σημείωσε, θα παραχωρηθεί στην περιφέρεια έκταση 10 στρεμμάτων, με την περιφέρεια να αναλαμβάνει την κατασκευή οδικής σύνδεσης από την πλευρά του Σκοπευτηρίου (που θα έχει άλλη είσοδο) και ενός αναχώματος.
Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, τα χρήματα που είχαν πιστωθεί, με προηγούμενη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για την αγορά οικοπέδου, θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες στο νέο Διοικητήριο.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών