ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Φταίνε οι κεραυνοί και τα δέντρα

Στις καιρικές συνθήκες και το εκτεταμένο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ σε μια δενδρόφυτη περιοχή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά προβλήματα λόγω των πτώσεων κλαδιών στα ηλεκτροφόρα καλώδια, απέδωσε τα συχνά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών των δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου, ο εκπρόσωπος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Βασίλης Γούκος.

Απαντώντας στις επιστολές διαμαρτυρίας των δύο δήμων και κυρίως του δήμου Ζίτσας, για συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση από τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Γούκος κατηγορηματικά απέρριψε ότι τα προβλήματα οφείλονται σε κακή συντήρηση του δικτύου. Ζήτησε δε τη συμβολή και του Δασαρχείου αλλά και των δήμων, ώστε να δοθεί άδεια στον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στο κλάδεμα δέντρων και στη δημιουργία ζώνης που θα αποτρέπει τα συχνά προβλήματα.

Επιπλέον, για τις συγκεκριμένες περιοχές, στη διάρκεια του καλοκαιριού, υπήρχαν διακοπές ηλεκτροδότησης προγραμματισμένες, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί και οι δήμοι, εξαιτίας του αιολικού πάρκου στον Κασιδιάρη.

«Εδώ και 15 μέρες, έχουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, με τελευταίο στα Καρδαμίτσια όπου κόπηκαν καλώδια υψηλής και χαμηλής τάσης, αλλά μέσα σε μια ώρα καταφέραμε να τα αποκαταστήσουμε. Από τους δημάρχους, ο μόνος δήμος που δημιουργεί αυτό το θέμα είναι ο δήμος Ζίτσας. Στον δήμο Ζίτσας υπάρχει μια γραμμή 30 χλμ., που ξεκινά από την Ελεούσα και φτάνει μέχρι το Πολύδροσο, ενώ έχει δύο διακλαδώσεις μήκους 25 χλμ. η καθεμία. Αυτά τα τμήματα έχουν πάρα πολλά δένδρα. Εμείς κάνουμε συντήρηση, κατά 85% στο δίκτυο, συντηρούμε τους διακόπτες, τα σημεία ζεύξης, τους στύλους και τα σύρματα. Έχουμε όμως ένα 15% που αφορά το κλάδεμα δέντρων και ενώ ζητάμε από το δασαρχείο άδεια για να κάνουμε ζώνες ασφαλείας, δε μας την δίνουν. Όταν είναι τέτοιες οι καιρικές συνθήκες, μας δημιουργούν προβλήματα. Εμείς διακοπές δεν έχουμε κάνει», σημειώνει.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Γούκος, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν κάνει διακοπές ηλεκτροδότησης μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε σταματούν τα συνεργεία του. «Ό,τι γίνεται αυτές τις ώρες, είναι βλάβες και στη συγκεκριμένη περιοχή κατά κύριο λόγο οφείλονται σε κεραυνούς και δέντρα», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Διακοπή νερού την Πέμπτη

Το «ακριβό δώρο» της κυβέρνησης στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος

Θανάσης Μανταλόβας

«Σωσίβιο» για τον ΣΥΔΛΙ η είσπραξη των οφειλών της ΔΕΥΑΙ