ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Είκοσι έργα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης

Είκοσι έργα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας Ηπείρου, με απόφαση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Πρόκειται για πράξεις του Τοπικού Προγράμματος Leader της Ομάδας Τοπικής Δράσης Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού– Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. για την Άρτα και την Πρέβεζα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ.
Στην υποδράση «Στήριξη για υποδομές μικρής κλίμακας (ενδεικτικά: ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία εντός οικισμού), συμπεριλαμβανόμενης της εξοικονόμησης ενέργειας σε χρησιμοποιούμενα δημόσια κτίρια», εντάσσονται η ύδρευση Λούρου από πηγές Σκάλας (προϋπολογισμού 201.612,90 ευρώ), η βελτίωση– αναβάθμιση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης πρώην δήμου Αγνάντων (193.548,39 ευρώ), η μελέτη κατασκευής κόμβων στο Κομπότι – κόμβος Δημαρχείου (250.000 ευρώ) και η βελτίωση υποδομών οδοποιίας εντός οικισμών του δήμου Αρταίων (580.000 ευρώ).
Στην υποδράση «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών», εντάσσονται πλοκληρωμένες παρεμβάσεις υλοποίησης κέντρων αθλοπαιδιών του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ( 326.302,28 ευρώ) και η βελτίωση εγκαταστάσεων του Συλλόγου Γονέων και Φίλων παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας (182.329,93 ευρώ).
Στην υποδράση «Στήριξη για επενδύσεις σε δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας» εντάσσονται η ανάπλαση κέντρου Καναλλακίου δήμου Πάργας (188.934,15 ευρώ) και η ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου πλησίον του Κέντρου Υγείας Φιλιππιάδας (300.000 ευρώ).
Στην υποδράση «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων» εντάσσονται οι πράξεις «Οι Μουσικοί του κόσμου στη Νικόπολη» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πρέβεζα Τζαζ Φεστιβάλ» (48.856 ευρώ) και «Βιωματικές δράσεις διατήρησης και ανάδειξης της μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς κοιλάδας Αχελώου» του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη (27.280 ευρώ).
Τέλος, στην υποδράση «Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης», εντάσσονται συνολικά δέκα πράξεις ενίσχυσης πολιτιστικών συλλόγων με συνολικό προϋπολογισμό 197.363,75 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος