ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς λύση για την παραμονή του Μουσικού Σχολείου

Λύση μέσω περιφέρειας φαίνεται πως δίνεται για την παραμονή του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα, όπως προκύπτει από ευχαριστήρια επιστολή του διευθυντή του σχολείου Αθανάσιου Τσάνη και του Συλλόγου Διδασκόντων προς τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από συνεννόηση περιφέρειας Ηπείρου, Μητρόπολης Ιωαννίνων και δήμος Ιωαννιτών, βρέθηκε ο τρόπος για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση του διδακτηρίου, συνεπώς δε θα χρειαστεί να αναζητηθεί λύση για τη μεταστέγασή του.
Καθοριστική χαρακτηρίζει την παρέμβαση του περιφερειάρχη Ηπείρου ο Σύλλογος Διδασκόντων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνούμε ασφαλώς ότι και κατά το παρελθόν ο περιφερειάρχης επέδειξε για το σχολείο μας την ίδια ευαισθησία, όταν, μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει οριστικά το σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών, έκανε τα πάντα και πέτυχε τελικά τη μετεγκατάσταση του από τα Δολιανά στα Γιάννενα».
Αίσθηση, ωστόσο, προκαλούν οι καταγγελίες του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Αθ. Τσάνη κατά του δημάρχου Ιωαννίνων, τον οποίο κατηγορεί για προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, στην προσπάθεια να επιβάλει μια απόφαση, που σημειώνει ότι ελήφθη δίχως να γνωρίζει ούτε τις πραγματικές ανάγκες του σχολείου, ούτε τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας του.
«Πέντε μόλις λεπτά από τη στιγμή που του κοινοποιήθηκε η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπου αναλυτικά παραθέταμε τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η μεταστέγαση του σχολείου, τηλεφώνησε οργισμένος στο σχολείο και αφού καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (“ανίκανοι”, “άσχετοι”, “δεν ξέρετε τι σας γίνεται”, “δεν αντιλαμβάνεστε την έννοια των λέξεων”, “δε σας φοβάμαι”), στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο. Δυο μέρες μετά, σε μια απόπειρα να με εκφοβίσει, απέστειλε προσωπική επιστολή (μου επιδόθηκε από ένστολους της Δημοτικής Αστυνομίας), με την οποία μου προσάπτονται κατηγορίες-συκοφαντίες, όπως, ότι υποδαυλίζω αντιπαράθεση γονέων και μαθητών με τη δημοτική αρχή και ότι υποκύπτω σε συντεχνιακές λογικές. Η επιστολή του αυτή, καταλήγει με απαράδεκτο υστερόγραφο (γραμμένο με έντονα γράμματα για να το προσέξω), με το οποίο με εγκαλεί να προσέχω στο μέλλον και να είμαι προσεκτικότερος. Πώς άραγε πρέπει να εκληφθεί το περιεχόμενο αυτού του υστερόγραφου; Ως συμβουλή; Ως προειδοποίηση; Ως εκφοβισμός ή ως απειλή; Την επόμενη μέρα, έστειλε στο σχολείο αρμόδια επιτροπή, για να καταγράψει τα προβλήματα του σχολείου (αλήθεια πώς αποφάσισε αφού δεν τα γνώριζε;), συνοδευόμενη πάλι από ένστολους της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι, δίχως να ρωτήσουν κανέναν, στρογγυλοκάθισαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συλλόγου. Προφανώς, δεν επιρρίπτω καμία ευθύνη στη Δημοτική Αστυνομία, αλλά στον εντολέα τους, στον δήμαρχο που θέλησε να κάνει επίδειξη ισχύος στους καθηγητές και ασφαλώς σε εμένα», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τσάνης και καταλήγει, λέγοντας πως «η αλήθεια, ιδίως όταν αφορά σε σχολείο και σε μαθητές, δεν προσεγγίζεται και ούτε επιβάλλεται με μονολόγους στα κανάλια, με μονομερή ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο, με έλλειψη της απαιτούμενης ευαισθησίας, με στοχοποίηση προσώπων που πέρα από τη δική τους άποψη εκπροσωπούν και τη γνώμη θεσμικού οργάνου και βεβαίως ούτε με εκφοβισμούς, ούτε με εγωιστικές προθέσεις και ούτε με ανασφάλειες».

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής