ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δημοπρατείται η αποκατάσταση της Αναγνωστοπουλείου Σχολής Κόνιτσας

Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει η αποκατάσταση της Αναγνωστοπωλείου Σχολής στην Κόνιτσα, καθώς το έργο δημοπρατείται με απόφαση που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

Ο προϋπολογισμός της α΄ φάσης του έργου ανέρχεται σε 420.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Αλβανία.
Στην ίδια συνεδρίαση αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι για δύο έργα βελτίωσης των αγροτικών υποδομών σε Πρέβεζα και Κόνιτσα. Η Εργοδομή Ηπείρου Α.Ε. αναδείχθηκε ανάδοχος για την αποκατάσταση πρόσβασης στην περιοχή του ΤΟΕΒ Λάμαρης του δήμου Πρέβεζας (105.000 ευρώ) και ο Γ. Ντάφλης για τη βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Τ.Κ. Κλειδωνιάς – Αετόπετρας του δήμου Κόνιτσας (288.000 ευρώ).
Με άλλη απόφαση εγκρίθηκε η προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για το αντλιοστάσιο Βίγλας του ΤΟΕΒ Άρτας, αντλητικών και ηλεκτρικού πίνακα για την αποστράγγιση περιοχής Συκιών του δήμου Νικολάου Σκουφά, συνολικού προϋπολογισμού 49.600 ευρώ.
Η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε, επίσης, τον Δ. Τσομπίκο προσωρινό ανάδοχο για την άμεση αποκατάσταση 23ης επαρχιακής οδού (από Τύρια- Ζωτικό προς Παρδαλίτσα– Πετούσι- όρια Ν. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, και τη Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ οριστικό ανάδοχο για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Πύργο Κόνιτσας, προϋπολογισμού 125.000 ευρώ.
Τέλος, η Α. Κρικώνη- Α. Παπαχρήστος Ο.Ε. αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος για την κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος της επαρχιακής οδού στα όρια της Δ.Δ. Μπάφρας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.