ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υψηλές πληρότητες και χαμόγελα

«Βούλιαξε» το Μέτσοβο τη δεύτερη ημέρα της νέας χρονιάς, με χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα και κυρίως, τη βόρεια Ελλάδα, να το επισκέπτονται και να απολαμβάνουν τον καλό καιρό, το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τα «διάσημα» εδέσματα.

Από νωρίς το μεσημέρι,μάλιστα, χρειάστηκε να απαγορευθεί η είσοδος των οχημάτων και οι επισκέπτες μεταφέρονταν με λεωφορεία στο κέντρο του Μετσόβου, γεμίζοντας φυσικά καταστήματα εστίασης και καφετέριες.

Αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένας από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς, το Μέτσοβο υποδέχθηκε κατά την διάρκεια των γιορτών δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, είτε για ολιγοήμερες διακοπές είτε ακόμη και για αυθημερόν εξορμήσεις.

Η αυξημένη επισκεψιμότητα ικανοποίησε τους φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ και οι επισκέπτες φεύγουν ενθουσιασμένοι από τις υπηρεσίες, με μοναδική «παραφωνία» την έλλειψη χώρων στάθμευσης, που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ένα θέμα που βρίσκεται σε προτεραιότητα για τον δήμο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κώστα Τζαφέα.

«Υπάρχει πολύ κίνηση, περισσότερο από διερχόμενους επισκέπτες. Δεν είχε χιόνι, που θα θέλαμε αυτές τις ημέρες, όμως αυτό διευκόλυνε τις μετακινήσεις. Δεν υπάρχουν παράπονα και καταγγελίες, οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι είναι συμφέρον τους να εξυπηρετούν τον κόσμο με χαμόγελο και καλές τιμές. Οι επισκέπτες είναι ευχαριστημένοι, αν λυθεί και το θέμα του κυκλοφοριακού δε νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα», σημείωσε.

Ξενοδοχεία και καταλύματα κινήθηκαν σε υψηλές πληρότητες, κοντά στο 90%, καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και εξίσου μεγάλη επισκεψιμότητα αναμένεται και για το τριήμερο των Φώτων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου Στέργιος Κασσάρος.

«Το Μέτσοβο είναι ένας ορεινός παραδοσιακός προορισμός, έχει προοπτική αλλά χρειάζεται να κρατήσουμε τον παραδοσιακό χαρακτήρα και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα αυτοκίνητα εκτός του κέντρου», σημείωσε ο κ. Κασσάρος.

Μπορεί ο καιρός να μην ευνοεί τα χιονοδρομικά κέντρα, ωστόσο με τη βοήθεια τεχνητού χιονιού, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου προσέφερε μοναδικές στιγμές παιχνιδιού και αναψυχής σε μικρούς και μεγάλους που κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές και δυνατότητες της Ηπείρου σε επίπεδο τουρισμού, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασίλης Τζομάκας.

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με τη βοήθεια περιφέρειας και δήμου, ώστε να κάνουμε ένα καλό χιονοδρομικό για τους Ηπειρώτες και Γιαννιώτες πρώτα απ’ όλα, καθώς το πιο κοντινό χιονοδρομικό είναι η Βασιλίτσα, που όμως είναι μακριά», ανέφερε.