ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μόνιμη κάτοικος Ιωαννίνων η αιθαλομίχλη

Μόνιμη κάτοικος Ιωαννίνων είναι πλέον η αιθαλομίχλη, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν παρουσιάζεται περιστασιακά, αλλά προσλαμβάνει χαρακτηριστικά μονιμότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Ηπείρου, από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στον σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης των Ιωαννίνων τις προηγούμενες ημέρες, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) ξεπέρασαν, σε μέση ημερήσια τιμή, το όριο των 100 μg/m3 για έξι συνεχείς ημέρες. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις καταγράφηκαν το τριήμερο 10, 11 και 12 Ιανουαρίου, όταν η μέση ημερήσια τιμή έφτασε στα 150 μg/m3 με ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις τις βραδινές ώρες.
Με δεδομένο ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν ιδιαίτερα, παρατείνεται για τέσσερις ακόμη ημέρες η ισχύς των συστάσεων για τον περιορισμό της σωματικής άσκησης, αλλά και του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε συστάσεις σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς, καθώς και για παιδιά και άτομα άνω των 65 ετών.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας παρακολουθούν τις μετρήσεις του σταθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή του δήμου Ιωαννιτών και εφόσον απαιτηθεί, θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση του κοινού.

Τηλεθέρμανση ζητά το «Μέτωπο Δράσης»

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Μέτωπο Δράσης».
Εκτός της άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση για φθηνό πετρέλαιο και οικονομική ενίσχυση όσων πολιτών δεν έχουν τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν, αλλά και τη μείωση των δημοτικών φόρων, προτείνει να ενταχθεί στον προγραμματισμό του δήμου η τηλεθέρμανση.

Σχετικά άρθρα

Επιμένει σε συζήτηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση το «Κοινό των Ηπειρωτών»

Ηπειρωτικός Αγών

ΤΕΕ/ΤΗ: Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης

Πληθαίνουν οι φωνές για λήψη στοχευμένων μέτρων