Στιγμιότυπο από άσκηση για τον κορωνοϊό στο ΠΓΝΙ πριν εμφανιστούν τα πρώτα κρούσματα
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στη Μονάδα Λοιμωδών ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εισήχθη σήμερα και νοσηλεύεται ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες.

Αρχικά είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ωστόσο, λόγω του ότι τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, αποφασίστηκε η νοσηλεία του για να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση της πορείας της υγείας του. Διασωληνωμένοι, σε σταθερή κατάσταση, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΠΓΝΙ ο 72χρονος από την Άρτα και ο οδηγός βουνού, ενώ η γιατρός του νοσοκομείου παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.
Το θετικό είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ήπειρο παραμένει εδώ και μέρες σταθερός, με όλα τα δείγματα που έχουν σταλεί προς ανάλυση να είναι αρνητικά. Βέβαια, οι λήψεις δειγμάτων είναι συνεχείς και αναμένονται απαντήσεις για εννέα δείγματα από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», για 19 δείγματα από το Νοσοκομείο Άρτας (δέκα παλιότερα και εννέα σημερινά), για τρία δείγματα από το Νοσοκομείο Πρέβεζας και για ένα δείγμα από το Νοσοκομείο Φιλιατών.
Στο μεταξύ, όλες οι διαπιστωμένες επαφές με τον γιατρό του Νοσοκομείου Πρέβεζας επέστρεψαν στα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση