ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό ο οδηγός βουνού

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο των ασθενών με κορονωϊό στην Ήπειρο, καθώς πολύ σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του οδηγού βουνού, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Επίσης, αρνητικό στο τεστ για κορωνοϊό βρέθηκε το περιστατικό από την Πρέβεζα που νοσηλεύεται στην ειδική καρδιολογική μονάδα ΜΕΚΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ αρνητικά ήταν και τα αποτελέσματα για ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Έτσι, σε απομόνωση στο νοσοκομείο νοσηλεύεται πλέον μόνο ένα ύποπτο κρούσμα, το αποτέλεσμα δείγματος του οποίου αναμένεται αύριο.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους ασθενείς, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο 72χρονος ηλικιωμένος από την Άρτα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στη Μονάδα Λοιμωδών παραμένει για νοσηλεία ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ενώ αναμένεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και η διακομιδή από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ενός θετικού κρούσματος. Πρόκειται για έναν 62χρονο, ο οποίος επέστρεψε στις 17 Μαρτίου από το Βέλγιο και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας του είχαν δοθεί οδηγίες αποκλεισμού κατ’ οίκον. Την περασμένη Πέμπτη επικοινώνησε με τον γιατρό του, λέγοντας ότι έχει πυρετό και αισθάνεται αναπνευστική δυσφορία. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ζητήθηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Σε καραντίνα στο σπίτι τους στους Κωστακιούς Άρτας παραμένουν η 64χρονη και ο 42χρονος γιος της, οι οποίοι είναι τα δύο τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο. Από την κλινική τους εξέταση και τη διενέργεια των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους και δεν προκύπτει ανάγκη νοσηλείας. Όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» αναμένονται αποτελέσματα από δύο δείγματα, στο Νοσοκομείο Άρτας αναμένονται αποτελέσματα από 19 δείγματα , επτά εκ των οποίων ελήφθησαν χθες Σάββατο και δώδεκα σήμερα, ενώ στο Νοσοκομείο Πρέβεζας εκκρεμούν τα αποτελέσματα από δύο δείγματα υπόπτων κρουσμάτων, τα οποία δε χρήζουν νοσηλείας και τα οποία βρίσκονται εδώ και ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Τέλος, στο camping του Δρέπανου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 15 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους. Με μέριμνα του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, οι ανάγκες τους σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους αντιμετωπίζονται με συναλλαγή των ιδίων με πολυκατάστημα τροφίμων της περιοχής εντός του χώρου του camping.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση