ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Τέταρτο κρούσμα στην Άρτα, όγδοο στην Ήπειρο

Ένα ακόμη θετικό κρούσμα κορωνοϊού, το τέταρτο στην περιοχή της Άρτας και το όγδοο στην Ήπειρο, διαπιστώθηκε από τα δείγματα που στάλθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες από το Νοσοκομείο Άρτας.

Το νέο κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, βρίσκεται σε καραντίνα στην οικία του και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από το νοσοκομείο. Επίσης, γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών του ώστε να δοθούν και οι σχετικές οδηγίες. Σε καραντίνα στο σπίτι τους βρίσκονται και η 64χρονη και ο 42χρονος γιος της από τους Κωστακιούς, οι οποίοι επίσης λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο κρούσμα αφορά μία γυναίκα και συνδέεται με τα δύο τελευταία, καθώς εργαζόταν μαζί με την 64χρονη. Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των τριών θετικών περιστατικών, ύστερα από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται, όπως εξακολουθούν να βρίσκονται σε περιορισμό και να παρακολουθούνται και οι επαφές του 72χρονου, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Τόσο ο 72χρονος όσο και ο οδηγός βουνού εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένοι , σε βελτιωμένη κατάσταση. Στη Μονάδα Λοιμωδών εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση ο γιατρός του Νοσοκομείου Πρέβεζας, καθώς και ο 62χρονος που διακομίστηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στάλθηκαν σήμερα τέσσερα νέα δείγματα για εξέταση, από το Νοσοκομείο Άρτας 18, από το Νοσοκομείο Φιλιατών ένα, ενώ αναμένονται αποτελέσματα για ένα άτομο που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες από τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι αρνητικά .
Τέλος, στο camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται 15 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης , αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικά άρθρα

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

«Επιμένει» να μας ταλαιπωρεί ο κορωνοϊός

Η επείγουσα φάση έληξε, ο κορωνοϊός παραμένει

Γεωργία Χαλάτση