ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Τζούφη: «Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται στην τηλε-εκπαίδευση, παρά τα τεχνικά προβλήματα»

Η τηλε-εκπαίδευση στα Γιάννενα προχωρά με σημαντική ανταπόκριση των εκπαιδευτικών, παρά τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα, σημειώνει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια των εκπαιδευτικών να διατηρήσουν την επαφή με τους μαθητές και να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο, επισημαίνει τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν, με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας να μην αντέχουν το μεγάλο φορτίο εργασιών, τόσο για τη σύγχρονη όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση και τονίζει ότι απαιτείται άμεσα η ενίσχυση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σε ότι αφορά στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως τα μαθήματα μέσω διαδικτύου έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ υπάρχει συζήτηση για τον τρόπο αναπλήρωσης των εργαστηριακών και κλινικών μαθημάτων, μετά το τέλος της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων.
Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «με την τηλε-εκπαίδευση αποκλείονται αρκετοί μαθητές και φοιτητές που δε διαθέτουν οικιακό υπολογιστή ή που αδυνατούν οικονομικά να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό», καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει και να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε κανένας φοιτητής και κανένας μαθητής να αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Μερόπη Τζούφη και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Εξετάσεων. Πιο ειδικά τονίζει πως το υπουργείο Παιδείας πρέπει να τοποθετηθεί σύντομα και επίσημα για την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων και να ανακοινώσει την εξεταστέα ύλη, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την μέχρι τώρα διδαχθείσα.
Τέλος, η βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων και αυτών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας