ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νοσοκομείο Άρτας- Αρνητικά 15 δείγματα, στάλθηκαν άλλα 34

Σε εκτεταμένη λήψη δειγμάτων από άτομα στο εργασιακό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των θετικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού, που εργάζονταν σε τυροκομική μονάδα της Άρτας, προχωρούν οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Το θετικό είναι ότι και τα 15 δείγματα που στάλθηκαν χθες από το Νοσοκομείο της Άρτας είναι αρνητικά, ενώ σήμερα στάλθηκαν 34 νέα δείγματα για εξέταση. Επίσης θετικό είναι πως από τα έξι άτομα για τα οποία προέκυψαν θετικά αποτελέσματα, μόνο ένα (από τους τρεις κατοίκους του νομού Πρέβεζας) νοσηλεύεται στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ τα υπόλοιπα πέντε είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, ακολουθώντας φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Άρτας. Σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί και παρακολουθούνται όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση.
Καλά είναι τα νέα για τον 72χρονο από την Άρτα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΠΓΝΙ, όπως και ο οδηγός βουνού και ένας 75χρονος από την Κέρκυρα, ωστόσο η υγεία του παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση τέσσερα διαπιστωμένα θετικά περιστατικά, ο γιατρός από το Νοσοκομείο Πρέβεζας, η 45χρονη από την Πρέβεζα που διακομίστηκε από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», ο 62χρονος από την Κέρκυρα και ένα άτομο από την τελευταία ομάδα περιστατικών, κάτοικος Πρέβεζας.

Σχετικά άρθρα

Ασθενής απειλούσε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας με ψαλίδι

Επανέρχονται οι συστάσεις για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Γεωργία Χαλάτση

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας