ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από το Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» ξεκίνησαν τα τεστ

Το Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου ήταν ο πρώτος σταθμός των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ, που ξεκίνησαν τις δειγματοληψίες για τον covid 19 σε δομές των Ιωαννίνων.

Η αρχή έγινε από τους 56 ωφελούμενους του ιδρύματος και θα ακολουθήσει αύριο Παρασκευή η δειγματοληψία από το προσωπικό, ενώ ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τα υπόλοιπα παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες.
Στην διαδικασία που ξεκίνησε για την Ήπειρο, αναφέρθηκε εκ μέρους της Ομάδας Διαχείρισης του ΕΟΔΥ ο Γιώργος Δελλής, επισημαίνοντας ότι δομές όπως το Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες ως προς τις δυσκολίες της δειγματοληψίας, ωστόσο, με βάση και την εμπειρία από άλλες περιοχές της χώρας, η συμβολή των εργαζομένων αυτών των δομών είναι καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στόχος των δειγματοληψιών τόσο στις δομές όσο και στην κοινότητα είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον γενικό πληθυσμό, ενώ αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων που διαπιστώνεται, υπογράμμισε ότι η πανδημία έχει υποχωρήσει, δεν έχει όμως εξαφανιστεί και οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα, καθώς η χαλάρωση σε υπέρμετρο βαθμό μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα.
Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, το προηγούμενο διάστημα, είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ατόμων που περιθάλπει, όπως τόνισε η πρόεδρος Μαρία Τσολάκη, σημειώνοντας πως η διενέργεια των δειγματοληψιών από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ αποτελεί ένα επιπλέον μέτρο πρόληψης και προστασίας. Μάλιστα, αυτή η διαδικασία συμπίπτει χρονικά με την επανεκκίνηση των εισαγωγών, που είχαν «παγώσει» το προηγούμενο χρονικό διάστημα παρά τις αυξημένες ανάγκες. Οι νέες εισαγωγές, όπως εξήγησε η κ. Τσολάκη, θα γίνονται επίσης με την τήρηση πρωτοκόλλου που προβλέπει τεστ κορωνοϊού, αλλά και τη διαδικασία της καραντίνας κάθε ωφελούμενου, πριν την ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητα της δομής.
Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια και η περιφέρεια Ηπείρου, με την αντιπεριφερειάρχη Αγνή Νάκου να επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας είναι κοντά τόσο στις κοινωνικές δομές όσο και στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ για ό,τι χρειαστούν.

Σχετικά άρθρα

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων

Ελλειμματικό το πλαίσιο παιδικής προστασίας