Από τη βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Αφίσα για την ειρήνη» στην περιοχή των Ιωαννίνων
ΚαθημερινάΑίθουσα Σύνταξης

Βραβεία και σε μαθητές των Ιωαννίνων

O Γι-Τσιχ Λιν, ένας 13χρονος μαθητής από την Ταϊπέι της Ταϊβάν, κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 31ο παγκόσμιο σχολικό διαγωνισμό Αφίσας για την Ειρήνη, που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς.

Το φετινό θέμα ήταν «Πράξεις καλοσύνης για την ειρήνη» και έλαβαν μέρος πάνω από 500.000 μαθητές, ηλικίας 11, 12 και 13 ετών, από 65 χώρες του κόσμου, με τον Γι-Τσιχ Λιν να κερδίζει το βραβείο των5.000 δολλαρίων και μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την ημέρα των Λάιονς.

Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε η 12χρονη Ελένη Νερουτσοπούλου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω. Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» βράβευσε τους μαθητές, που παρουσίασαν τα καλύτερα έργα στην περιοχή των Ιωαννίνων με βάση την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους τεχνικών. Την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής κατέλαβε το έργο της Δήμητρας-Έλενας Τσιότα, μαθήτριας της Στʹ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, βραβεύθηκαν επίσης η Δήμητρα Βλέτσα από το Δημοτικό Σχολείο Κουτσελιού και ο Γιάννης Ράπτης από το Γυμνάσιο Κατσικά.

Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και του 32ου διαγωνισμού, o οποίος θα έχει τίτλο «Ταξίδι Ειρήνης», δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές της περιοχής μας να πάρουν μέρος με την ελπίδα για υψηλότερες διακρίσεις.

Σχετικά άρθρα

Η Β. Βασιλείου νέα πρόεδρος στη Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων

Απονομή βραβείων στον διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη

Λέσχη Λάιονς- Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού για την ειρήνη