ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά το Πάρκο Πυρσινέλλα για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Οίνου και Αποσταγμάτων

Ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Οίνου και Αποσταγμάτων πρόκειται να διοργανώσει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, αλλά και των τοπικών προϊόντων .

Ενδιαφέρον δεν παρουσιάζει μόνο αυτό καθ’ αυτό το φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Ιουλίου, αλλά και ο τόπος που έχει επιλεγεί για τη διοργάνωσή του. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει καταθέσει αίτηση στον δήμο Ιωαννιτών για τη φιλοξενία του στο Πάρκο Πυρσινέλλα, που αναμένεται να μετατραπεί σε μια ανοιχτή κουζίνα, καθώς στόχος δεν είναι απλώς μια έκθεση τοπικών προϊόντων, αλλά ένα πραγματικό φεστιβάλ, όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα μπορούν να γεύονται εδέσματα, που θα ετοιμάζονται μπροστά τους.
Με δεδομένο ότι στόχος του δήμου είναι να ανοίξει ξανά το Γιαννιώτικο Σαλόνι στους πολίτες, η απάντηση του δήμου αναμένεται να είναι θετική, ενώ το Φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα και της περιφέρειας Ηπείρου, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου να ενημερώνεται σχετικά από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Βασιλείου και τον οικονομικό επόπτη Μάκη Χρυσοστόμου, που τον επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του.
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δίνει ιδιαίτερη σημασία στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, Οίνου και Αποσταγμάτων, θέλοντας να αποτελέσει, αν είναι δυνατόν και από το ξεκίνημά του, μια διοργάνωση με εμβέλεια και εκτός των συνόρων. Μάλιστα, ο πρόεδρος κ. Δημητρίου έχει ήδη απευθύνει προσκλήσεις σε πρέσβεις και εμπορικούς ακολούθους, που έχουν επισκεφθεί τα Γιάννενα το τελευταίο διάστημα.
Μια πρώτη, άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων έγινε σήμερα στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, που έδωσε ο κ. Βασιλείου σχετικά με τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien-Messe» στη Βιέννη της Αυστρίας.
Το νεώτερο, σε σχέση με όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά μέσω δελτίου τύπου, είναι ότι κατά τις συναντήσεις με ανώτερα διοικητικά στελέχη της Austrian Airlines και της Lauda Air Group, αποφασίστηκε να οργανωθεί μια πτήση από τη Βιέννη προς τα Γιάννενα, προκειμένου να γνωρίσουν ταξιδιωτικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από κοντά τα Γιάννενα και τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους αυστριακούς επισκέπτες.

Σχετικά άρθρα

Αντιτίθεται στα Τελωνειακά Ελεγκτικά Κέντρα το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Νέα παράταση στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για κατάρτιση 300 ανέργων

Ένα νέο Πάρκο Πυρσινέλλα στα τέλη του 2024