ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Ανεβάζει ρυθμούς το Επιμελητήριο

Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να έβαλε «φρένο» σε αρκετές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με αφορμή και τον εορτασμό το 2019 των 100 ετών από την ίδρυσή του, ωστόσο οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του, με στόχο τη στήριξη των μελών του, συνεχίζονται.

Ο απολογισμός του προέδρου τους Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τις μελλοντικές δράσεις.Μάλιστα, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας, κάτι που έχει συζητηθεί, σε μια πρώτη φάση, με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Πέρα από αυτό, το Επιμελητήριο ξεκινά την υλοποίηση των δράσεων που το αφορούν, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον δήμο Ιωαννιτών, για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στο ιστορικό κέντρο, ενώ στοχεύει στην επαναλειτουργία της Αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου, που συστάθηκε σε σώμα.

Στους στόχους εντάσσονται ακόμη η δημιουργία Επιτροπής Εξαγωγών, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα στοχευμένης ανακύκλωσης, αποκλειστικά με μοντέλο για την εστίαση, αλλά και η ανέγερση του νέου Επιμελητηριακού Μεγάρου που αποτελεί αίτημα και όραμα ετών. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με τις υπηρεσίες της περιφέρειας, αλλά και με τον ίδιο τον περιφερειάρχη Ηπείρου.

Στον απολογισμό του ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στις δράσεις του 2019 και τους στόχους που είχε θέσει, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.«Νομίζω καταφέραμε τη χρονιά που μας πέρασε να δώσουμε το πρώτο στίγμα μας, μια άλλη οντότητα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Βάλαμε το Επιμελητήριο μπροστά, που είναι και το σλόγκαν μας. Κάναμε γνωστό και πάλι το Επιμελητήριο, ως ένα εργαλείο, μια πολυμηχανή που μπορεί να εργάζεται και να δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του επιχειρηματία. Αποδείξαμε σε μεγάλο βαθμό και φάνηκε και την covid εποχή αυτό, ότι το Επιμελητήριο είναι εδώ για όλους, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης του καθενός, και βέβαια, σταμάτησε σε πολύ μεγάλο βαθμό η κριτική που μας γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, που δεν ήταν άλλη από το γνωστό ερώτημα, γιατί σας πληρώνουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε πως παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο covid-19, οι παρεμβάσεις κι όσα είχαν σχεδιαστεί, θα προχωρήσουν και σύντομα θα παρουσιαστεί επικαιροποιημένο πρόγραμμα δράσεων.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι δεν κάνουμε πίσω σε όσα είχαμε αποφασίσει να υλοποιήσουμε, που δυστυχώς αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν λόγω του ιού, και σύντομα θα παρουσιάσουμε επικαιροποιημένο πλέον στις νέες συνθήκες το σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει κομμάτια του προηγούμενου σχεδίου μας αλλά και καινούργια που θα προστεθούν με δεδομένο ότι ζούμε και θα ζήσουμε για αρκετό διάστημα σε άλλο επιχειρηματικό περιβάλλον και σε άλλα οικονομικά δεδομένα», σημείωσε.

 

Υπηρεσία διασύνδεσης ανέργων- επιχειρήσεων

«Κόμβος» ανάμεσα στα μέλη του που αναζητούν προσωπικό και σε ανέργους που αναζητούν εργασία, γίνεται το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, μέσα από μια νέα υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσιάστηκε στα μέλη του Δ.Σ από τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και την υπεύθυνη μηχανογράφησης Μαρία Ζιώγα, η νέα υπηρεσία για επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

Η νέα πλατφόρμα, που θα λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να δημοσιεύουν τις δικές τους αγγελίες για εύρεση εργαζόμενων, καθώς και στους εργαζομένους/ανέργους να δημοσιεύσουν το δικό τους προφίλ με σκοπό την εύρεση εργασίας. Η υπηρεσία θα λειτουργεί διαδραστικά και θα δίνει την πληροφορία ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές.

Στόχος του Επιμελητηρίου είναι να συμβάλει με μια νέα υπηρεσία που αφορά όλους και να δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις, εργαζόμενους και ανέργους να έχουν πρόσβαση στα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.

Παράλληλα, θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες για να μπορέσει σε αυτή την υπηρεσία να ενταχθεί και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο την καλύτερη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Δ. Δημητρίου: «Μαζί να πάμε ξανά μπροστά»

Δ. Δημητρίου: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να πάμε ξανά μπροστά»

Γεωργία Χαλάτση

Μήνυμα επιστροφής η παρουσία στην ομιλία του Δ. Δημητρίου