ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

Ioannina New Era- Μια γιορτή της μουσικής με επίκεντρο τη λίμνη

Ένα νέο φεστιβάλ, με την επωνυμία Ioannina New Era, που παραπέμπει στο όνομα της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ, οργανώνουν ο δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο το τριήμερο 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στο Πέραμα, το Νησί, αλλά και στα νερά της λίμνης, στην περιοχή του Μώλου, καλωσορίζοντας το φθινόπωρο στην πόλη.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι του Περάματος και έχει τίτλο «PeramaRocks». Στη σκηνή θα ανέβουν τα συγκροτήματα Daffodils, Felony Case, Fire Burst και οι Blues Makers με τον Γιάννη Αυγερινό.
«Rockarolla» ονομάζεται η εκδήλωση του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, με τους George Gakis & the Troublemakers και τις Fortissimo να δίνουν μια εν πλω συναυλία με τα καραβάκια από την πλατεία Μαβίλη έως το «Δώδεκα». Μια rock βαρκαρόλα με καραβάκια, που θα υποδέχονται το κοινό και βόλτα δίπλα στις όχθες της λίμνης για να την απολαύσουν θεατές και περιπατητές του Μώλου. H επιβίβαση στα καραβάκια θα γίνεται δωρεάν με δελτία προτεραιότητας, που θα διανεμηθούν στο κιόσκι του Mώλου, στις 7.30 το απόγευμα.
Το φεστιβάλ Ioannina New Era ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Νησιού με την εκδήλωση «Party Island». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με Rock ’n’ roll πάρτi και θα συνεχιστεί με λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου. Street Musicians από το Ιoannina School of Music θα υποδέχονται τους θεατές στους γραφικούς δρόμους του νησιού, ενώ, παράλληλα, ο Αιμίλιος Νέος θα εκθέσει τις φωτογραφίες του.
Το Σωματείο Λεμβούχων Νήσου προσφέρει στους επισκέπτες μειωμένο εισιτήριο από τις 6 το απόγευμα και μετά (1 ευρώ ανά διαδρομή). Τα τελευταία δρομολόγια από το Νησί θα γίνουν μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την ομαλή επιστροφή των επισκεπτών.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Γιώργος Γάκης unplugged στο Beer Brothers

Ηπειρωτικός Αγών

Με Jelusick και σύσσωμη την τοπική ροκ σκηνή