ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Όψεις Πραγμάτων» από τη Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων

Την 7η ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της με τίτλο «Όψεις Πραγμάτων» παρουσιάζει η Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων έως τις 25 Οκτωβρίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Η Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων είναι μια άτυπη καλλιτεχνική ομάδα, η οποία δημιουργήθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στον χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας με εκθέσεις των μελών της και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων. Φιλοσοφία της ομάδας είναι η ανάπτυξη του προσωπικού καλλιτεχνικού ύφους, του λειτουργικού σχήματος και των μικρών ατομικών παρουσιάσεων μέσα σε κάθε ομαδική έκθεση, ώστε να μπορούν να αναδεικνύονται και τα ιδιαίτερα αισθητικά και υφολογικά στοιχεία της κάθε συμμετοχής. Παράλληλα, συμβάλλει και αυτή όπως και οι άλλες ομάδες της πόλης στην καλλιέργεια και τη διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Ο τίτλος στις εκθέσεις της Φ.Ο.Ι είναι πάντα συμβολικός, ανοιχτός στην προσωπική προσέγγιση και έκφραση του κάθε μέλους. Οι «Όψεις Πραγμάτων» είναι οι εκδοχές της πραγματικότητας που η φωτογραφία μπορεί να αναδείξει, κάνοντας το οικείο και καθημερινό, σε φωτογραφικό σημαίνον ή και φωτογραφικό παράδοξο.
Συμμετέχουν οι Σοφία Γκόη, Νίκος Γκούβελος, Δημήτρης Δημόπουλος, Φωτούλα Κώτσια, Ιωάννης Μελισσουργός, Νεκτάριος Παπάζης, Δημήτρης Τσάλλος και Νάντια Χελιδώνη. Συντονιστής της ομάδας είναι ο Δ. Δημόπουλος.

Σχετικά άρθρα

«Αθλητισμός και αδερφοσύνη» στο Photometria Photography Center

Έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σωτηρόπουλου στο PPC

Τα Γιάννενα μέσα από τον φακό του Πέτρου Ζωνίδη