ΠολιτισμόςΑίθουσα Σύνταξης

«Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης» και στην Κόνιτσα

Την έκθεση «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης» φιλοξενεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 στην Πάτρα και στην Αθήνα και ήταν η συμβολή –μαζί με το λεύκωμα «Οι φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη»– του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης στο έτος Σεφέρη. Έκτοτε, η έκθεση έχει ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δίνοντας τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει τον ποιητή και από τη φωτογραφική του δραστηριότητα. Ο Γιώργος Σεφέρης ασχολήθηκε με τη φωτογραφία από τα φοιτητικά του χρόνια στο Παρίσι (1920) έως τον τελευταίο χρόνο της ζωής του (1971), αποτυπώνοντας την καθημερινότητα και τα ενδιαφέροντά του στις φωτογραφίες που τράβηξε επί μισό αιώνα.
Η έκθεση περιλαμβάνει 82 φωτογραφίες από τα ταξίδια του στην Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και τις χώρες στις οποίες έζησε κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας. Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τα περίπου 2.500 αρνητικά που συγκροτούν το Φωτογραφικό Αρχείο Γιώργου Σεφέρη, το οποίο, μετά από ευγενή δωρεά της Μαρώς Σεφέρη το 1984 και της Άννας Λόντου το 1999, απόκειται πλέον ολόκληρο στο Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί. Το ωράριο λειτουργίας της είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, Τρίτη και Πέμπτη και από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ενώ το Σάββατο θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2655022298 και στο e-mail lib-koni@otenet.gr.

Σχετικά άρθρα

Δωρεά 309 βιβλίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

«Η Μέθεξις του Χορό-χρόνου» του Π. Τσιγκούλή στη Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Ταξίδεψε στη Δανία η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας