ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καιρός :Τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike   βροχές

Μεταβολή περιμένουμε να παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 15/12/2018, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι αναμένεται τοπικά να είναι ισχυρές, καθώς βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται νότια της Σικελίας θα κινηθεί προς την Πελοπόννησο σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως, στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, και στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ ο καιρός το Σάββατο μας επιφυλάσσει και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Κυριακή, φαινόμενα που ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού το βράδυ του Σαββάτου και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν από τις πρωινές έως και τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Την Κυριακή 16/12/2018 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες , στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από ισχυρές βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται και το νησί του Καστελλόριζου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού το πρωί της Κυριακής και η κατανομή των βροχοπτώσεων που θα εκδηλωθούν από βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

πηγή:eleytherostypos.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια