ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο:Παρουσιάστηκε το «Ταμείον Αρωγής Απόρων Φοιτητών της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας»(video)

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα με την επωνυμία «Ταμείον Αρωγής Απόρων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας» παρουσίασε σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος σκοπός του ιδρύματος είναι να δίνονται υποτροφίες σε φοιτητές αποκλειστικά εντός των ορίων της Αιτωλοακαρνανίας,  που επιτυγχάνουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να μετακομίσουν σε άλλες πόλεις και οι οικογένειες τους αδυνατούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος του «ονείρου» τους ,να σπουδάσουν σε μια σχολή.

Η εκκλησία έρχεται μέσω του ιδρύματος να εξασφαλίσει ένα ποσό σε ετήσια βάση σε κάθε φοιτητή με σκοπό να γίνει αρωγός και συμπαραστάτης των νέων να σπουδάσουν,υπό την προϋπόθεση κριτηρίων τα οποία θα εξετάζονται από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι στο ίδρυμα δεν διαθέτει για την ώρα χρηματικό διαθέσιμο ή περιουσιακά στοιχεία , και αρχικά ο στόχος είναι να δοθούν 10 υποτροφίες ,οι οποίες θα ανακοινώνονται τον Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Οι πόροι θα προέρχονται από τα ταμεία της Μητρόπολης και θα κινητοποιηθούν και άλλες δυνατότητες, όπως το προσκύνημα της Παναγίας Ελεούσας. 

Η θητεία του συμβουλίου είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης ,πρόεδρος είναι ο κ.Δαμασκηνός ,αντιπρόεδρος ο Αρχιερατικός Επίσκοπος Παραβόλας π. Σπυρίδωνας Ιωάννου και τρεις πολίτες που ορίζονται από τον Μητροπολίτη.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι τρόποι για την κατάθεση αιτήσεων των ενδιαφερόμενων  και διευκρίνισε ότι θα δίνεται έμφαση σε φοιτητές Θεολογικών Σπουδών.

    Το Δ.Σ του ιδρύματος

Σε ερώτηση του Νότη Ρεντίφη για το  agriniolike.gr και το kainourgiopress.gr για όσον αφορά την ενημέρωση των οικογενειών, ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι οι οικογένειες που θα λάβουν την υποτροφία θα γνωρίζουν περί τον Οκτώβριο κάθε έτους το συνολικό ποσό για ολόκληρη την χρονιά, ενώ στο ερώτημα για το τι θα ισχύει με τις οικογένειες που θα έχουν πάνω από ένα φοιτητή ,ανέφερε ότι όλες οι περιπτώσεις θα εξετάζονται ξεχωριστά και δεδομένων των συνθηκών και των προϋποθέσεων θα λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια