West Side StoriesΡοή Ειδήσεων

1991: Μοναδικές εικόνες από το βυθισμένο Κάλλιο στη λίμνη του Μόρνου

Τις μοναδικές φωτογραφίες – ντοκουμέντο του βυθισμένου Καλλίου στη λίμνη του Μόρνου, τράβηξε το 1991 ο κ. Ευάγγελος Παπούλιας.

Στην σχετική του ανάρτηση στο facebook αναφέρει τα παρακάτω:


“Το 1991, με την ανομβρία που κατέβασε την κοίτη του ταμιευτήρα του Μόρνου σε απαγορευτικά για κατανάλωση νερού επίπεδα, πήγα και φωτογράφισα το χωριό Κάλλιον, την αρχαία Καλλίπολιν, το οποίο είχε καταδικαστεί να ζήσει τους επόμενους αιώνες στα βάθη της λίμνης που σχηματίστηκε από το φράγμα του ποταμού Μόρνου. Οι φωτογραφίες, είναι χαρακτηριστικές του συναισθήματος που σε καταλαμβάνει όταν αντικρίζεις μια νεκρή πολιτεία.Τα σπίτια ήταν λες και οι κάτοικοι τα άφησαν για να πάνε στα χωράφια και με την επιστροφή θα συνέχιζαν τις καθημερινές δουλειές τους.Η μόνη, σχεδόν, διαφορά ήταν τα εκατομμύρια όστρακα που ήταν κολλημένα πάνω τους!Στην αυλή ένα αδέσποτο βαρέλι, έδειχνε ότι ούτε το κρασί που είχε μέσα δεν πρόλαβαν να πάρουν.Ο φούρνος, με το φουρνόξυλο στην παραστιά, περίμενε τη γιαγιά να ανάψει τα μαζεμένα κλαριά και να φουρνίζει το φρεσκοζυμωμένο ψωμί της φαμίλιας. Ωστόσο, οι γκρεμισμένες κεραμοσκεπές έκαναν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες να χάσκουν, σαν μεσαιωνικοί πύργοι που μέσα τους κατοικούν τα φαντάσματα των πεθαμένων ιδιοκτητών τους.
Αν τα δικά μου συναισθήματα ήταν τόσο μπερδεμένα στη θέα του χωριού, φαντάζομαι τι θα αισθάνονται όσοι πρόλαβαν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια, που στέκουν εκεί σαν να τους παρακαλούν να ξαναγυρίσουν.”

e-nafpaktia.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button