PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Ο Αγρινιώτης δήμαρχος Χαϊδαρίου έπρεπε να τον βαρέσει τον Σταϊνμάγιερ;

Πραγματικά μερικές φορές είναι να απορείς σε τι κόσμο ζούμε (Νίκο Τσιαμτσίκα) και σε τι κόσμο έρχονται τα παιδιά μας. Μπορεί οι Γιαπωνέζοι να τα έχουν βρει με τους Κινέζους, μπορεί να πάνε να τα βρουν οι Βόρειοι με τους Νότιους Κορεάτες, μπορεί να κοντεύουν να τα βρουν οι Αμερικάνοι με τους Κουβανούς. Αλλά στο μυαλό κάποιων Ελλήνων ο εχθρός που λέγεται Γερμανός δεν πρέπει ποτέ να πάψει να είναι εχθρός!

Έτσι και η ιστοσελίδα iskra.gr βγήκε από τα ρούχα της(;) όταν διαπίστωσε ότι ένας αριστερός (ωιμέ τι ντροπή!), ένας κομμουνιστής (πω, πω δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο), δήμαρχος σαν τον Μιχάλη Σελέκο, τον Αγρινιώτη και οπαδό του Παναιτωλικού δήμαρχο Χαϊδαρίου, τόλμησε να μην κλωτσήσει στα αχαμνά τον ναζί Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγιερ που ήρθε στην Ελλάδα! Και να τον φιλοξενήσει! Που ξανακούστηκε! Ακούς εκεί πράγματα!


Τι είπατε; Μα δεν είναι ναζί ο Χανς ο Βάλτερ ο Σταϊνμάγιερ; Ε, αν δεν είναι ναζί τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Από ότι διαβάσαμε εδώ ο συντοπίτης μας δήμαρχος δεν τον πήγε για φοντανάκι τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Γερμανίας, Ηens – Walter Steinmeier . Αλλά τον ξενάγησε στο επί Γερμανικής κατοχής κολαστήριο του Χαϊδαρίου, όπου ήταν φυλακισμένοι οι 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές την 1Η Μαϊου του 1944 στην Καισαριανή, μεταξύ των οποίων και ο Ναπολέων Σουκατζίδης!

Δηλαδή τον πήγε για να δει το κακό που έκαναν οι συμπατριώτες του παλιά! Κι εκείνος πήγε και μάλιστα αποδέχτηκε για μια ακόμη φορά τα εγκλήματα που έκαναν στο παρελθόν οι συμπατριώτες του ναζί. Οπότε, ξαναλέμε, ποιο είναι το πρόβλημα; Μα το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δεν ζουν και δεν αναπνέουν αν δεν πλειοδοτήσουν σε αντιφασισμό και αν δεν μείνουν οι μόνοι γνήσιοι εκφραστές της πατριωτικής (και μαζί διεθνιστικής!) πορείας της Ελλάδας προς την… ανεξαρτησία.

Με άλλα λόγια τον δήμαρχο Χαϊδαρίου τον εγκαλούν γιατί μιλάει με ένα Γερμανό και γιατί η Ελλάδα είναι στο ίδιο μπλοκ με την Γερμανία εν έτει 2018. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι η Γερμανία του σήμερα δεν είναι η Γερμανία του 1936 κι ότι στα σχολεία της διδάσκονται τα παιδιά τα εγκλήματα του ναζισμού πιο πολύ από τα δικά μας σχολεία!

Οπότε, για να μπορούν να κράζουν τον Σελέκο και να το παίζουν αριστερότεροι της Αριστεράς θυμούνται ότι και σήμερα η Γερμανία φταίει για τα δεινά μας. Διότι εκείνη «μας έβαλε στα μνημόνια» κι εκείνη είναι «η νεοαποικιοκρατική δύναμη που θέλει να μας αγοράσει τσάμπα»! Τώρα είναι η… μεταμνημονιακή(;) εποχή και η λιτότητα που μάλλον έπρεπε ο Σελέκος να τρίψει στη μούρα ενός τύπου που πήγε στο Χαϊδάρι να απολογηθεί!

Αλλά θα μου πεις τι να τις κάνουμε τις απολογίες, τα λεφτά θέλουμε. Και φυσικά ενθυμούμαστε τις πολεμικές αποζημιώσεις, εκεί που ανάλογα με την επιτροπή κυμαίνονται και τα λεφτά που πρέπει να μας δώσουν οι Γερμανοί. Άλλο είναι το ποσό από την επιτροπή της κυβέρνησης άλλο από την επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου( με εκείνο τον τύπο με τις κάλτσες και τα σανδάλια) και πάει λέγοντας.

Εφτακόσια ευρώ τον μήνα το κεφάλι επί 15 χρόνια χρεώνουν για αποζημίωση μερικοί με αποτέλεσμα να μην μπορούμε εδώ και χρόνια να συζητήσουμε σοβαρά για εκείνο που όντως πρέπει να μας πληρώσει η Γερμανία. Το κατοχικό δάνειο που μας έβαλε και πήραμε υποχρεωτικά!

Τα έχουμε ξαναπεί: αν από κάποιους πάρεις το μονοπώλιο των αγώνων και τις πορείες στο δρόμο δεν τους μένει τίποτε άλλο, ούτε καν οι άνθρωποι που θεωρούν δικούς τους…

η συντακτική μονάδα
(που είναι στήλη και υπάρχει εδώ και χρόνια, όπως τέτοιες στήλες έχουν όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως, αφού θα αρχίσετε να ρωτάτε και να την λέτε «ανώνυμη» κλπ, κλπ)

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button