sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Σχεδόν έτοιμο για παράδοση το Άκτιο-Βόνιτσα (φωτο)

Γράφει ο: Νώντας Νικάκης, Λυκειάρχης – Βόνιτσας

Ολοκληρώνονται οι τελευταίες πινελιές αυτές τις ημέρες προκειμένου η πρώτη εργολαβία (Άκτιο-Βόνιτσα), τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο– Αμβρακία να παραδοθεί στην κυκλοφορία.


Ήδη στο μεγάλο αυτό εργο έχει πέσει άσφαλτος και τοποθετήθηκαν Πινακίδες. Η νέα οδική αρτηρία ξεκινάει από την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και καταλήγει στη Βόνιτσα μήκους περίπου 15 χλμ.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής έρευνας πραγματοποιήσαμε οδοιπορικό μαζί με το φίλο Σταύρο Πάτση, την Παρασκευή 28.9.2018 και οι εκτιμήσεις μας θέλουν το τμήμα σχεδόν 15χλμ, να είναι έτοιμο προς παράδοση και ο δρόμος αυτός που θα συνδέει Αεροδρόμιο Ακτίου -Βόνιτσα θα διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση του τουρισμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Η εκτίμηση είναι πως στο τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε τι θα γίνει και πότε ακριβώς θα παραδοθεί ο δρόμος. Παρατήρησα ότι τώρα κλείνουν τα μερεμάτια, βάζουν τις τελευταίες “πινελιές” στο έργο, διαγραμμίσεις, στηθαία, χώματα στις άκρες, φωτίστηκε, μπήκαν ενημερωτικές πινακίδες, κλπ.

Το οδικό αυτό έργο, πέρασε μέσα από μεγάλες «περιπέτειες» και καθυστερήσεις, ενώ οι κάτοικοι το περίμεναν με καθυστέρηση σχεδόν 5 χρόνια, αφού το έργο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2013.

Επίσης να επισημάνω ότι κατά μήκος του δρόμου δεν είδαμε Πινακίδα προειδοποιητικής σήμανσης προς την ΠΑΛΑΙΡΟ και εδώ να πω, ότι επιβάλλεται να μπει μια πινακίδα που να δηλώνει προορισμός Πάλαιρος αφού είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Αμέσως μετα την σκυτάλη θα αναλάβει η εργολαβία-σκούπα η οποία θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ μήκους 48,5χλμ που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από τον Μάρτιο του 2010 και κυριολεκτικά έχει χαρακτηριστεί «πολύπαθο έργο». Η εργολαβία σκούπα περιλαμβάνει έργα σε μήκος 32,2χλμ και με κόστος 150 εκατ.ευρώ.

Αν όλα πάνε καλά εντός του 2019 θα δοθεί στην κυκλοφορία και το πλέον προχωρημένο τμήμα του έργου από τον Κόμβο Λουτρακίου μέχρι την Λίμνη Αμβρακίας, μήκους 13 χλμ, η λεγόμενη παράκαμψη της Αμφιλοχίας και η κυκλοφορία θα διεξάγεται ταχύτερα και ασφαλέστερα.

ΦΩΤΟ: Σταύρος Πάτσης

xiromeronews

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button