sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις για τη στέγαση του ΚΔΑΠ στην Παραβόλα και ένα πρώην δημαρχείο… αναξιοποίητο (φωτο)

Θέμα συζήτησης στην Παραβόλα έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το θέμα της στέγασης του ΚΔΑΠ.

Γονείς των νηπίων αλλά και η διευθύντρια του νηπιαγωγείου αντιδρούν στην απόφαση της ΚΟΙΠΑ να στεγαστεί το ΚΔΑΠ στον ίδιο χώρο με το νηπιαγωγείο.


Όπως αναφέρουν γονείς στο agriniopress.gr, μέχρι τα Χριστούγεννα, το ΚΔΑΠ στεγάζονταν στο κτήριο Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί στο χωριό, όμως με τον νέο κανονισμό για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ, αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Οι άνθρωποι του δήμου, θέλοντας προφανώς να δώσουν μια άμεση λύση για να μη σταματήσει η λειτουργία του ΚΔΑΠ, έκριναν πως θα μπορούσε να στεγαστεί στον χώρο του νηπιαγωγείου.

Αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε αντιδράσεις στους γονείς των νηπίων, που μάλιστα υποστηρίζουν πως χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, οι υπάλληλοι του δήμου μπήκαν στον χώρο και προχώρησαν σε εργασίες και μάλιστα τοποθέτησαν και νιπτήρες για τα παιδιά του ΚΔΑΠ, που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνοι  για τα νήπια.

Οι γονείς επιμένουν πως ο χώρος είναι πολύ μικρός και δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση για τη φιλοξενία παιδιά από μιας ηλικίας και πάνω, επισημαίνουν πως το νηπιαγωγείο στεγάζεται έτσι κι αλλιώς σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον παιδικό σταθμό και πως το καλύτερο σενάριο για να λυθεί οριστικά το θέμα, θα ήταν η στέγαση του ΚΔΑΠ σε κάποια αίθουσα του πρώην Δημαρχείου, που έχει μεγάλη χωρητικότητα και στο μεγαλύτερο μέρος του, το κτήριο δεν χρησιμοποιείται.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου, κ. Γιάννη Βασιλείου, ο οποίος εξηγεί πως ελήφθησαν σοβαρά υπόψη  τα παράπονα των γονέων και πως οι νιπτήρες θα απομακρυνθούν άμεσα από τον χώρο του νηπιαγωγείου, με το ΚΔΑΠ να βρίσκει τελικά στέγη σε χώρο του διπλανού, παιδικού σταθμού. «Αλλά όμως όχι στον χώρο που λειτουργεί ο παιδικός σταθμός, μιας και αυτό απαγορεύεται λόγω του ωραρίου κλπ», εξηγεί.

«Εμείς το μόνο που ζητάμε πλέον είναι να μπαίνουμε από το νηπιαγωγείο, μιας και δεν υπάρχει πρόσβαση από αλλού, αν και στην αρχή ο χώρος παραχωρήθηκε στο νηπιαγωγείο με την προϋπόθεση να στεγαστεί εκεί και το ΚΔΑΠ και όταν τελειώνει το νηπιαγωγείο, να κλειδώνει η αίθουσα. Δε νομίζω ότι θα προκληθεί πρόβλημα αν απλώς τα παιδάκια του ΚΔΑΠ περνάνε τα απογεύματα μέσα από το νηπιαγωγείο», αναφέρει ο κ. Βασιλείου.

Όσο για το γιατί δεν στεγάζεται το ΚΔΑΠ σε κάποια από τις ευρύχωρες, άδειες αίθουσες του πρώην Δημαρχείου; Πρόκειται για μια μεγάλη και… πικρή ιστορία. Ο χώρος είναι παραχωρημένος σε σύλλογο που πλέον πρακτικά δε λειτουργεί αλλά ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει εμπλοκή με την παραχώρηση του κτηρίου.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

9 Σχόλια

  1. Όλα τα προβλήματα, οι κακοτεχνίες και οι κίνδυνοι για τα παιδάκια των γονιών, ξεφυτρώνουν πάντα παραμονές εκλογών!

  2. Λυπάμαι πού έχετε μια δομή αξιόλογη στο χωριό σας και θα έπρεπε να την στηρίξετε, ασχολείστε με κατινιες. Μακάρι να είχαμε κ εμείς στο χωριό μας.

  3.  Λυπάμαι πού έχετε μια δομή αξιόλογη στο χωριό σας και θα έπρεπε να την στηρίξετε, ασχολείστε με κατινιες. Μακάρι να είχαμε κ εμείς στο χωριό μας.

    1. Επειδή έχει πέσει πολύ λύπη με το άρθρο αυτό που μάλλον φταίνε τα ελληνικά σας η το επίπεδο αυτών ,που δεν καταλάβατε τι λέει , πάρτε πάλι απ την αρχή κ διαβάστε το , ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΔΑΠ -όχι όμως μέσα στο νηπειαγωγειο ! Στο δικο μας χωριό «Ασπασια» υπάρχει ένα τεράστιο δημαρχείο φάντασμα πάνω από 2000 τμ με περίπου 20 αίθουσες αναξιοποίητες !το πρόβλημα λοιπόν είναι τα λίγα τετραγωνικά του νηπειαγωγειο πως δεν αντέχουν τοοοσαα παιδιά !! Αν ωστόσο θες έλα να σε ξεναγήσουμε στο χωριό να τα δεις

  4. …λυπαμαι που το ολο θεμα εχει επικεντρωθει στο αν τα παιδια μας θα περνουν απο το διαδρομο του Νηπιαγωγιου για να μπουν στο ΚΔΑΠ…..και οχι στην ευρυθμη λειτουργια των δομων της Παραβολας,
    Ας μην ξεχναμε οτι το ΚΔΑΠ προσφερει υπηρεσιες εδω και 20 χρονια στην τοπικη κοινωνια.

    1. Για να μπορείτε να χορεύετε φτιάξατε συλογους (δίχως καταστατικά & εισπράττατε κ μηνιαία ποσά )έιχατε δυο- τρεις χώρους μέσα στην Παραβολα , πνευματικό κέντρο- δημαρχείο κλπ για το κδαπ που παρέχει κ υπηρεσίες όπως λες ακόμα χωρο δεν βρήκατε! Πρέπει να λυπάσαι φίλε μου που κάνετε γαργάρα ότιδιποτε έχει παρανομία μέσα !!! Σας Αρκεί να μπαίνουν λεφτά στις τσέπες !!

  5. Επίσης σε όλη την Ελλάδα τα κδαπ στεγάζονται σε ανεξάρτητες αίθουσες δημοτικών σχολείων στην Παραβολα πως έχουν δώσει άδεια χωρίς να έχουν καν δικο τους χώρο ;;;το νηπιαγωγείο στεγάζεται σε αίθουσα που παρεχώρησε ο παιδικος σταθμός!!! Ψάξτε λιγο στην περιφέρεια ! Ποιος έχει δώσει άδεια λειτουργίας τοοοοσα χρόνια ;είναι παράνομο !Ποιο σκοπό εξυπηρετούμε ; Νοιάζεται κανείς για τα παιδιά μας η τη σωστή λειτουργία των κδαπ ;η μόνο για τα κονδύλια ; Που να απευθυνθώ ;στην εισαγγελεία;;;Λυπάμαι που οι γνώσεις μου είναι λίγες , πραγματικά εάν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει νομικά θα ήθελα να επικοινωνήσει μαζί μου , τα στοιχεία μου τα έχει το σάιτ , σας ευχαριστώ

  6. Καταρχήν μέχρι να σταματήσει η λειτουργία των ΚΔΑΠ την περίοδο των Χριστουγέννων το ΚΔΑΠ στεγαζόταν μέσα στο χώρο του παιδικού σταθμού στγκρκριμενα από το 2010 και αυτό το γνωρίζουμε όλοι εμείς οι γονείς Που τα παιδιά μας πήγαιναν στο ΚΔΑΠοχι σε πνευματικό κέντρο όπως θα θέλατε . οπότε μάλλον ο κύριος Βασιλείου Κάνει κάποιο λάθος σε ό,τι σας ανέφερε .επίσης από το χώρο του νηπιαγωγείου ζητήθηκε αρχικά όλος ο χωροσ κ μετα την πρώτη αρνητική αντίδραση μας ζητήθηκε ο διάδρομος , οι τουαλέτες κ το γραφείο! Μαλιστα όταν πήγαμε να παραλάβουμε τα παιδιά μας αντικρίσαμε μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας δύο Νιπτήρες που εγκατέστησαν βγάζοντας τον πίνακα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button