Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης από το Λιμεναρχείο Λευκάδας (φωτο & video)

Το Λιμεναρχείο Λευκάδας ενημερώνει σχετικά με την άσκηση καταπολέμησης της ρύπανσης που πραγματοποίησε:

Το Λιμεναρχείο Λευκάδας στo πλαίσιo εορτασμού της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5η Ιουνίου) οργάνωσε και πραγματοποίησε την 22 Μαίου 2019 Άσκηση καταπολέμησης Ρύπανσης σε συνεργασία με την μαρίνα ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΛΟΥΣ’’ στο Βαθύ Μεγανησίου, των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου και του Δημοτικού Λενικού Ταμείου.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης κατά τις πρωινές ώρες της 22/05/2019 ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από τον διευθυντή της Μαρίνας στο Βαθύ Μεγανησίου ότι το ιδιωτικό σκάφος Α/Ψ «ELINA I» Ν. ΠΑΤΡΑΣ 523 το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός της μαρίνας έχει πάρει μικρή κλίση προς την αριστερή πλευρά λόγω εισρροής υδάτων καθώς επίσης και ότι περιμετρικά αυτού παρατηρεί ρύπανση μικρής έκτασης με ιριδισμούς και έντονη οσμή πετρελαίου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα Σχεδία Έκτακτης Ανάγκης Υπηρεσίας μας (LCP) και Μαρίνας (FCP) και ειδοποιήθηκαν οι Δήμοι Λευκάδας / Μεγανησίου / Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για παροχή συνδρομής. Επίσης για την περιοχή αναχώρησαν τα ΠΛΣ 144 και ΠΛΣ 1021 με στελέχη Υπηρεσίας μας και αντιρρυπαντικό εξοπλισμό.

Οι ανωτέρω με την ομάδα καταπολέμησης ρύπανσης της Μαρίνας έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται στο σχέδιο σε πολύ σύντομο χρόνο για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και απάντληση των εγκλωβισμένων πετρελαιοειδών με το αποφρακτικό μηχάνημα του Δήμου Λευκάδος καθώς και χρήση απορροφητικών υλικών.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανωτέρω συμμετέχοντες στην άσκηση για την άψογη συνεργασία και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας που επέδειξαν και ευχόμαστε ποτέ να μην υπάρξει περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην περιοχή μας.

lefkadapress.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button